Polaganje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
26.05.2015, 13:32

Majstorović kandidat za A tim Srbije

č: | fb:

Na širem spisku kandidata za reprezentaciju Srbije, koji je danas saopštio selektor Saša Đorđević, nalazi se i Đorđe Majstorović, centar Metalca, što je za mnoge iznenađenje. Kolubarske.rs su, međutim, već pisale da ga je na jednoj od utakmica Superlige Srbije u Valjevu gledao Đorđevićev pomoćnik Jovica Antonić, dok su sinoćnu utakmicu Metalac – Mega posmatrali i Đorđević i Antonić.

Pitanje je, naravno, da li će Majstorović uspeti da se izbori za učešće na EP u dresu „orlova“ ali je i samo mesto na širem spisku kandidata veliko priznanje. Momak iz okoline Požege rođen je u Čačku, gde je karijeru počeo u Mladosti. Potom je bio i u Zvezdi i u Partizanu, a pravu priliku da pokaže šta zna imao je dve sezone u slovenačkom Heliosu iz Domžala odakle je stigao u Valjevo.

Očito je da je dobar rad kod iskusnog trenera Zmaga Sagadina nastavio u Metalcu, gde je pružao odlične partije bez obizira na odsustvo zbog zapaljenja pluća. Posle povlačenja Krstića, novi kapiten reprezentacije je plej Miloš Teodosić iz CSK-a, koji je igrački prohodao u Valjevu i Studentu.

Kolubarske.rs saznaju da je i krilni centar Nikola Jevtović, Užičanin koji je u Metalac došao iz kragujevačkog Radničkog, po procenama stručnjkaka, takođe „veoma zanimljiv igrač“ ali je pitanje da li će ga biti među kandidatima za neku od reprezentativnih selekcija.

Kapiten Dušan Kutlešić je među kandidatima za studenstsku ekipu Srbije, kao i centar Miloš Janković, koji je takođe počeo u čačanskoj Mladosti. „Studenti“ će letos igrati na Univerzijadi u Južnoj Koreji.

Na spisku momaka za mlade selekciju (U-20), koju je će na EP u Italiji voditi Vladimir Đokić, spoljni igrači Petar Rakićević i Luka Vuksanović. Tu je i plej Božidar Babović, Metalčeva pozajmica Spartaku, koji je prošao sve mlađe selekcije Partizana i Srbije, kao i i nesuđeni centar valjevskog ABA ligaša Miloš Koprivica, koji je među prvima potpisao ugovor, a potom se predomislio i ostao u užičkoj Slobodi. Tu je i Đoko Šaljić iz Sparsa (Sarajevo), moguće pojačanje Metalca u novoj sezoni.

Na širem spisku igrača do 19 godina je i Nikola Kočović, pozajmica Metalca subotičkom Spartaku, koji je u Valjevo prošlog leta došao iz Kraljeva ali je posle odluke da se igra ABA liga na kaljenje otišao u Suboticu.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara