Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2015, 11:26

Metalčevi reprezentativci

č: | fb:

Zvezdinom pobedom u finalu plej-ofa za državno prvenstvo stavljena je tačka na ligaški deo sezone u košarci. Po običaju, leto je namenjeno nadmetanjima reprezentativnih selekcija, od juniora do seniora.

Metalac ovoga puta, posle duže pauze, ima nekoliko kandidata za selekcije Srbije. Uz kapitena Dušana Kutlešića, poziv u univerzitetsku ekipu, koja će se u julu takmičiti u Kini, pod vođstvom trenera Vanje Guše, dobio je i krilni centar Nemanja Todorović. Kandidat je bio i Ljubomir Čampara, pozajmica Vojvodini.

Valjevski trener Vladimir Đokić okupio je u Vršcu mladu reprezentaciju (U-20), koja će u julu igrati EP u Italiji. Posle uvodnih treninga ekipa Rusije savladana je u dva kontrolna meča (79:70, 96:85). Igrali su Petar Rakićević i Božidar Babović, pozajmica subotičkom Spartaku.

Tu je i korpulentni centar Đoko Šalić iz sarajevskih Sparsa, koji je sezonu započeo u Partizanu, a mogao bi da bude novi igrač Metalca. Na treninzima su i bek-krilo Luka Vuksanović, kao i cenatr Miloš Koprivica (Sloboda. Užice), koji je među prvima potpisao ugovor sa Metalcem, a onda se predmosilio i igrao za Slobodu. U Đokićevom stručnom štabu je i skaut Lazar Gojković (1985), mladi trener Metalca.

Među reprezentativcima do 16 godina je gimnazijalac Marko Šarenac, iz Bratunca u RS, koji je preko Ljubovije stigao u Valjevo, a zapazio ga je iskusni trener Bora Džaković, koordinator rada u Metalčevoj školi košarke.

Najveće priznanje dobio je krilni centar Đorđe Majstorović, koji je na širem spisku Saše Đorđevića za A tim, koji će učestvovati na EP u Španiji. Među kandidatima je i Stefan Birčević, član španskog Estudijantesa, koji je ime napravio u Metalcu, a punu afirmaciju doživeo Radničkom KG, u ABA ligi.

Ono što brine u ovom trenutku je još uvek nedefinisan status ABA lige, odnosno pretnja FIBA da bi zbog toga reprezentativne selekcija kluba iz država nastalih raspadom SFRJ, mogle biti suspendovane. FIBA očito nije zadovoljna time što su klubovi sada vlasnici ABA lige, pa traži da se u tom takmičenju ne može pojavljivati firma „Sidro“, koja je ligu i osnovala i do skora bila većinski vlasnik.

Prema novom ustrojstvu ABA lige, kao kompromisno rešenje, na sastanku u Zagrebu uasglašen je stav da su klubovi vlasnici, a da im je „Sidro“ na usluzi za vođenje takmičenja. Otuda najverovatnije slede novi razgovori u trouglu FIBA – košarkaški savezi i klubovi zemalja Regiona – „Sidro“.

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 1 sati 32 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...

 (foto: )
Jubilej Pre 2 sati 30 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 21 sati 51 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 7 komentara