Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2015, 07:55

Rakićević i Babović sa Đokićem

č: | fb:

Među 12 reprezentativaca mlade selekcije Srbije (U-20), koje je Vladimir Đokić odabrao za EP, koje se igra od 7. do 19. jula u Italiji, su i Petar Rakićević i Božidar Babović, bekovi Metalca. Prokupčanin Rakićević je odigrao veliki broj utakmica u ABA ligi i Superligi Srbije, dok je Babović, ranije Partizanov junior, bio na pozajmici u subotičkom Spartaku.

U reprezentaciji je i centar Đoko Šalić, koji se iz Partizana vratio u sarajevske Sparse, a mogao bi biti pojačanje Metalca. Đokić je, naime, tokom minule sezone, na pitanje Kolubarskih.rs, rekao da je valjevski ABA ligaš bio dogovorio saradnju sa Šalićem ali su Sparsi tražili (u tom trenutku) nepihvatljivo obeštećenje. Kao prekobrojan otpao je Veljković iz Mege.

Selektor srpske reprezentacije U-20, koliko nam je znano, nije upriličio viđenje sa valjevskim novinarima pre odlaska u Italiju (što se pokojnom Luki Stančiću u sličnim situacijama nije moglo dogoditi), a iz razgovora objavljenog na sajtu KSS vidi se da je zadovoljan pripremama, uz žal što nije imao „još sedam dana“. Ne bi da se bavi prognozama ali ističe odličnu atmosferu u ekipi, za šta je, bez sumnje, majstor. U stručnom štabu su i treneri Čanak, Šušić i Gojković.

Đokić je prošlog leta na EP vodio kadete Srbije, koji jedini od mlađih selekcija nisu osvojili medalju. Taj led ovoga leta već su probili juniori na Kritu, pod vođstvom Bućana (Partizan), osvajanjem devetog mesta.

Valjevci na Univerzijadi (2)

Uz Metalčeve košarkaše Kutlešića i Todorovića, te Zvezdinu atletičarku Tamaru Marković Salaški, na Univerzijadi, koja se održava u Gvangžuu (Južna Koreja), od sportista poreklom iz Valjeva i Kolubarskog okruga (za sada) nastupaju odbojkašice Maja Savić i Bojana Živković, kao i strelac Zorana Arunović.

Srednji bloker Maja Savić je član šampionske ekipe Vizure, čiji je kapiten primač servisa Ljiljana Ranković, takođe Valjevka, koja je izostala zbog povrede i neophodne operacije zgloba.

Dizač Bojana Živković kći je Mike Živkovića, nekadašnjeg kapitena FK Budućnost, koji je uspešno branio boje drugoligaša zemunske Galenike. Bojanina majka, devojački Lozančić, se, kao i ujak, uspešno bavila odbojkom u Osijeku odakle su stigli u Beograd. Ujak Lozančić bio je jugoslovenski reprezentativac. Bojana je u nekoliko međunarodnih takmičenja branila boje i A selekcije Srbije.

Najviše međunarodnih uspeha do sada ostvarila je strelac Zorana Arunović, Ljižanka, čiji je otac bio profesor na DIF-u, a srčani udar prerano ga je pokosio pre nekoliko godina. Zoranina disciplina su vazdušni i MK pištolj, naslednica je legendarne Jasne Šekarić. Trener joj je rođena sestra Jelena Arunović.

Ne isključujemo mogućnost da je još neko od sportista iz Valjeva i Kolubarskog okruga među predstavnicima Srbije na Univerzijadi u Južnoj Koreji.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 14 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 25 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...