Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
16.07.2015, 10:05

Klubovi „pakuju“ nove ekipe

č: | fb:

Odbojkaški klubovi Kolubarskog okruga, po običaju, letnju pauzu koriste za „pakovanje“ novih sastava, koji će se takmičiti u sezoni 2015/2016. godine. Muška ekipa Spartaka i ženska Železničara su superligaši, OK Valjevo (devojke) i VA 014 su prvoligaši, a u Drugoj lgi Centar za dame igraju Ubljanke, Ljižanke i Srbijanka 014.

Iz Spartaka je u Novi Pazar otišao Radiša Stevanović, a među novajlijama je i Aca Lazarević iz Aranđelovca, mladi srednji bloker, koji je u prošloj sezoni igrao u Valjevu. U stručnom štabu sada je i Nenad Kovačević Kepa, koji je dve godine vodio VA 014. Veran Ljižanima ostao je „zet“ Dojčilović, iskusni korektor (smečer), a klupski čelnici nastoje da zadrže i srednjeg blokera Milana Perića, Ljižanina koji je igrao i u Crvenoj zvezdi.

Ipak, najveći kapital Spartaka su mladi ponikli u Školi odbojke. U minuloj sezoni pioniri i juniori bili su među najboljima na državnim prvenstvima, a osnovci i srednjoškolci, Spartakova deca, pobedili su na školskim prvenstvima Srbije. Njihovim profesorima fizičkog pomagao je trener prve ekipe Bogdan Veličković, koji vodi i mlađe selekcije. Dokaz više je i činjenica da su u juniorsku reprezentaciju Srbije uvršteni i libero Smiljanić, odnosno primač servisa Radosavljević.

Prema pisanju Žurnala, iz Lajkovca je u inostranstvo otišla bivša reprezentativka Ivana Isailović, pa je klupsko rukovodstvo angažovano na popunjavanju ekipe, koja je izborila plasman na Balkanski kup za čiju je organzaciju Lajkovca zainteresovan.

Nema vesti o novostima iz OK Valjevo osim što je (najverovatnije) dogovoren nastavak saradnje sa trenerom Stevanom Ljubičićem iz Kosjerića, a prva prinova u Srbijanku 014 stigla je iz Malog Zvornika.

Prvoligaški sastav VA 014, čije su ambicije opstanak u tom takmičenju, sada će kao trener predvoditi Mirko Ristović, koji je prošlom prvenstvu bio u Radničkom KG. Kapiten „Crni“ Ražnatović ostaje u klubu, angažovan je primač servisa Marko Adamović iz kraljevačke Ribnice. Klub su napustili iskusni tehničar (dizač) Šatora, kao i talentovani srednji bloker Nikola Pavlović, koji je prihvatio poziv Crvene zvezde. Početak priprema zakazan je za 3. avgust.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 10 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara