Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2015, 06:19

Prvenstvo Srbije u vaterpolu

č: | fb:

Na olipijskom bazenu u Petnici danas počinje dvodnevni vaterpolo turnir za prvenstvo Srbije dečaka rođenih 2004. godine i mlađih. Učestvuju Partizan, Crvena zvezda, Radnički KG i Valis. Trener valjevskih dečaka Nikola Ivanović očekuje da će Valis načiniti korak dalje u poređenju sa finalnim turnirom za Kup Srbije, kada je osvojeno treće mesto.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

U pripremama Valisu su pomagali vršnjaci iz Galatasaraja (Istanbul) i Banjaluke. Dečaci iz Turske su ovde trenirali za prvi međunarodni „Memorijal Nenada Manojlovića“ na kojem će učstvovati. Saradnju dva kluba utemeljio je Predrag Mihailović, poreklom iz Klinaca, bivši igrač Partizana i Niša, koji je za trenera ove selekcije Galate predložio Mijata Mijatovića, Valjevca, koji je igračku i trenersku karijeru počeo u Valisu.

Mihailović je sportski direkor Valisa „na daljinu“, a njegova kći Lena (1996) je igrajući za žensku vaterpolo ekipu Australije, gde sada žive, osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Gvangžuu (Južna Koreja). Lena je sa vaterpolistima Galate takođe prisustvovala pres konferenciji povodom finalnog turnira za prvenstvo Srbije.

Lena Mihailović

Lena Mihailović (Foto: Đorđe Đoković)

Turnir počinje večeras (18.00) utakmicom Partizan-Radnički, a od 20.00 sati igraju Valis-Crvena zvezda. Sutra (8.00) se sastaju Partizan-Zvezda, potom (9.00) Valis-Radnički. Od 19.00 sati na programu je utakmica Zvezda-Radnički, a od 20.00 sati Valis-Partizan.

 

 

Aktuelno