Pobedniciu kategoriji seniora, ekipa Bodža (foto: Đorđe Đoković)
Pobedniciu kategoriji seniora, ekipa Bodža (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2015, 21:51

„Bodžini“ seniori najbolji

č: | fb:

Na Studentovom igralištu večeras je finalnim utakmicama završenja Letnja basket liga 2015. U seniorskoj konkurenciji pobedio je „Bodža“, koji je sa 2:0 bio bolji od „La Piazzaa“ (20:15, 21:12). Treća je ekipa „Viva pharm“, koja je pobedila „President“ sa 15:14. U polufinalnim utakmicama, „Bodža“ je pobedio „Viva pharm“ sa 21:12, a „La Piazzaa“ ekipu „President“ sa 15:14.

Detalj iz finala

Detalj iz finala (Foto: Đorđe Đoković)

Za pobedničku ekipu igrali su Miloš Kaljević (MVP turnira), Aleksandar Spajić, Aleksandar Vuković i Nikola Stojanović. „Viva pharm“ predvodio je Dragomir Marojević“, a „President“ takođe korpulentni centar Janjušević.

Najbolji „trojkaš“ u posebno organizovanom takmičenju bio je Pavle Badovinac (La Piazzaa).

Najbolji trojkaš, Pavle Badovinac

Najbolji trojkaš, Pavle Badovinac (Foto: Đorđe Đoković)

Šutiranje trojki

Šutiranje trojki (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolje juniore imali su „Vajati Gradac“, najbolje kadete Dream Team, najbolje pionire „Student One“, a najbolje mlađe pionire Student. U finalu dama, Dream Team – Cedevita 13:12 (11:11) posle produžetka.

Učestvovalo je 46 ekipa, najviše seniorsakih 14, sa oko 250 igrača. Igrano je po FIBA pravilima, koja, za poznavaoce basketa „tri na tri“ u Valjevu, imaju dobrih ali i loših strana. Posećenost gotovo svim utakmicama bila je dobra. Liga je trajala duže od planiranog vremena zbog nekoliko loših dana (kišno vreme), kao i jučerašnjeg Dana žalosti u Srbiji.

Najmlađi učesnici

Najmlađi učesnici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Detalj sa utakmice

Detalj sa utakmice (Foto: Đorđe Đoković)

Detalj sa utakmice mlađih kategorija

Detalj sa utakmice mlađih kategorija (Foto: Đorđe Đoković)

Detalj sa utakmice mlađih kategorija

Detalj sa utakmice mlađih kategorija (Foto: Đorđe Đoković)

Letnja basket liga održava se više od 15 godina, a osmislili su je entuzijasti iz Bloka Milivoja Bjelice, gde je nekoliko godina i održavana na igralištu, koje su 1970-tih, prijateljskom utakmicom, otvorili Metalac i Partizan, predvođeni trenerima Lukom Stančićem i Rankom Žeravicom.

Kompletni rezultati večerašnjeg programa: pioniri (polufinale) Vukina deca -  Bulsi 20:8, Student 1 – Nike Team 12:8; devojke (finale) Dream team – Cedevita 13:12 (11:11); mlađi pioniri (finale) Student – Student 2 9:7; pioniri (finale) Vukina deca – Student 1 12:13 (11:11); seniori (polufinale) Bodža – Viva pharm 21:12, President – La Piazaa 14:15; kadeti (finale) Dream Team – Holywood 9:8; juniori (finale) Đovani Džins – Vajati Gradac 15:18; seniori (za treće mesto) Viva pharm – President 15:14; seniori (finale na dve dobijene) Bodža – La Piazza 2:0 (20:15, 21:12).

Student

Student (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 56 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 33 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara