Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2015, 20:47

Pobede Valjevaca, remi Ubljana

č: | fb:

Na startu Prve lige centralne Srbije u šahu, koja je večeras počela u Kragujevcu, valjevske ekipe zabeležile su očekivane pobede, dok su Ubljani remizirali. VŠK „Sveti Nikolaj“ pobedio je Glubočicu iz Leskovca sa 6:0, dok je VŠK 2005 bio bolji od Mladosti iz Lučana sa 4,5:1,5. Ubljani su igrali 3:3 sa ekipom Svitanja iz Niša.

Postava „Svetaca“: vm Kuzubov, vm Milanović, vm Savić, im Arsović, vm Kostić, im Božić bila je nemilosrdna, pa autsajderi iz Leskovca nisu imali nikakvih šansi. U VŠK 2005 poražen je im Ilić, remizirao je fm Živković, a ceo poen osvojili su vm Ninov, imm Ostojić i Luković, kao i mk Panić. Kod Ubljana, pobedio je fm Blesić, remizirali su imm S. Milanović i Lapčević, te mkk Dragićević i Vilimonović, dok je poražen im Jovanović.

Sutra se igraju dva kola. U 9.00 sati, VŠK „Sveti Nikolaj“ se sastaje sa Jasenicom (SP), VŠK 2005 sa neugodnim Paraćinom, a Ubljani sa Glubočicom. Od 16.00 sati, derbi 3. kola je meč VŠK „Sveti Nikolaj“ – VŠK 2005, dok Ub igra protiv Jasenice, koja je večeras poražena od Paraćina.

 Na turniru se igra 11 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim), a završava se 13. septembra. Prvak ide u Prvu ligu Srbije.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 17 sati 53 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.