Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2015, 09:30

Obavljen žreb za novu sezonu

č: | fb:

Na sastanku prvoligaških klubova obavljeno je žrebanje za novu odbojkašku sezonu u Srbiji. Odbojkašice Železničara izvukle su takmičarski broj jedan, pa će na startu Superlige prve dve utakmice igrati u Lajkovcu – najpre protiv šampionske ekipe Vizure, a potom i sa Jedinstvom iz Užica, povratkom u elitni rang takmičenja.

Odbojkaši Spartaka su izvukli broj dva, pa će u prvom kolu Superlige u Ljigu ugostiti Crvenu zvezdu. Valjevski prvoligaši za protivnike na startu dobili Futog, domaćin je ŽOK Valjevo, dok će muška ekipa VA 014 gostovati Jedinstvu u Staroj Pazovi.

Kada je o valjevskim odbojkašima reč treba napomenuti stav čelnika i trenera Mirka Ristovića da je za njih prelazni rok praktično završen. Oni, ipak, ne isključuju mogućnost da se eventualno pojavi još neki novi igrač, a sve u nameri da ekipa već u prvom delu sezone obezbedi plasman u sredini tabele kako bi se mladi valjevski igrači kalili bez grča, koji neminovno nosi borba za opstanak.

„U Valjevu ima mladih, perspektivnih igrača. Da nije tako ne bih ni dolazio. Njima je, međutim, potrebna pomoć iskusnijih da dobro treniraju i igraju bez grča, sa pravom na grešku“, rekao je novinarima Ristović na pres konferenciji.

Posle „dizača“ Marija Medana, doskorašnjeg kapitena subotičkog Spartaka, u VA 014 stigli „blokeri“ Nenad Rakić i Goran Ivanković, kao i primač servisa Bane Nenadić. Rakić je iz Kosjerića, a dolazi iz ljiškog Spartaka. Ivanković je iz Kleka, kod Zrenjanina, najsportskijeg sela i u SFRJ (iz kojeg su i braća Grbić, Bodiroga, Ivana Španović...), koji ima zavidnu internacionalnu karijeru. Nenadić je došao iz rodnog Užica.

„Dogovorili smo se da igram polusezonu, što ne znači da ne mogu ostati i duže ukoliko klub bude zainteresovan za to“, kazao je Ivanković. Pre dolaska u Valjevo igrao je u Libanu.

Nenadić je izdanak „užičkog odbojkaškog vrtića“ iz kojeg je ponikla prvoligaška ekipa sa samo dva iskusnija igrača, a igralo se bez dinara stipendija. I Užičanima je, kao i Valjevcima, veli problem to što momci odlaze na studije u Beograd posle završene srednje škole. Nenadić može da igra i za juniorsku ekipu VA 014.

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni VA 014 ima u prvom kolu Kup takmičenja, kada u Valjevu dočekuje ekipu „Laki star“ iz Beograda (subota, 12. septembar, od 17.00, u Sali na Studentu).

Inače, na jučerašnjem sastanku Udruženja prvoligaških klubova, u Beogradu, komesar takmičenja Čedica Nedeljković, najbolji ljiški odbojkaš do sada, klubovima je nametnuo obavezu povećanja broja gledalaca – superligaši bi morali da imaju najmanje 300, a prvoligaši 200 gledalaca po utakmici. Klubovima Kolubarskog okruga to ne bi trebalo da predstavlja poseban problem jer su njihovi mečevi dobro posećeni.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 11 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...