Ekipa Budućnosti sa pobedničkim peharom (foto: Đorđe Đoković)
Ekipa Budućnosti sa pobedničkim peharom (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2015, 20:33

Pobednički pehar Podgoričanima

č: | fb:

Budućnost je pobednik Septembarskog košarkaškog turnira u Valjevu pošto je večeras zasluženo savladala Metalac sa 77:66 (17:21, 20:17, 21:14, 19:14). Treća je Igokea, koja je pobedila Zadar sa 83:73 (19:20, 17:23, 26:8, 21:22).

Podgoričani su bili bolji od Valjevaca zahvaljujući iskusnijim igračima, a njihov najbolji pojedinac bio je kapiten Suad Šehović, koji je ekipu na putu do večerašnje pobede držao u završnoj četvrtini. Pomagao mu je bekovski par tamnoputih Amerikanaca, Joseph Devo i Omar Cook, dok su pod košem igru nosili visoki i snažni Rikić i Subotić. Mladi Ilić se dobro snašao, kao i mlađi Šehović, Sead, povratnik iz MT-a.

Njihov trener Igor Jovović kaže kako je iz kluba otišlo osam iskusnih igrača, a posebno žali što zbog povrede nije doputovao Baćović. Očekuje dosta od centra Alexa Marića, koji, pretpostavljamo, neće biti jedino pojačanje Budućnosti za ABA ligu. Jovović smatra da će Metalac  „fajterskom igrom“ i dobrim radom opet biti značajka u regionalnom takmičenju bez obzira na to što na poziciji „pleja“ nema igrače poput onih koji su igrali u debitantskoj sezoni.

Metalac - Budućnost

Metalac - Budućnost (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su večeras, uz povređene Maleševića, Bakića i Pota igrali i bez lakše ozleđenog Rakićevića. Jošilo je, uz centre Majstorovića i Jevtovića, bio najzapaženiji, a u dve jake utakmice za dva dana videlo se koliki je hendikep neiskustvo Babovića, Kočovića i B. Đukanovića. Ne smao u napadu već  i u igri u odbrani, gde je najčešće na njima, kod preuzimanja pod svojim košem, „pucao“sistem, a odbrana je oružje na kojem Metalac gradi mnogo toga za brz i efikasan napad. Uz to, izgubljena je 21 lopta, nije išao šut za tri poena, Gabrić zapažen u prvom kao da je „pregoreo“ u drugom poluvremenu.

To je novinarima potvrdio i trener Vladimir Đokić, koji nije bio nezadovoljan uz ocenu kako je bolje da su pehovi ekipu stigli sada, a ne tokom ABA lige. Najavio je učešće na jakom turniru u Klužu (Rumunija), gde će uz dve domaće igrati i finalista plej-ofa u prvenstvu Mađarske, dok je generalna proba pred startnu utakmicu sa Partizanom planirana sa turskom Karšijakom u Beogradu.

Metalac - Budućnost

Metalac - Budućnost (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova. Gledalaca: oko 500. Sudije: Vojinović, Glišić i Jevtović.

Metalac: Janković 2, Gabrić 12, Kutlešić 2, Majstorović 21, Jevtović 10, Jošilo 8, Kočović 7, Rakićević, Čampara, Babović 2, B. Đukanović 2.

Budućnost: Suad Šehović 15, Subotić 10, Sead Šehović 11, Čarapić 6, Cook 2, Rikić 9 (pet penala napravio u 30. minutu), Slavković, Devoe 16, Radunović, Ilić 8.

Preokret Igokee

Igokea je gubila protiv Zadra, koji je na početku bio šuterski raspoloženiji, a do preokreta je došlo u trećoj četvrtini. Pre toga, trener Željko Lukajić je bio ljut, grdio je svoje izabranike, povremeno glasno negodovao, ali je to imalo efekta.

„Hvala Valjevcima što su nas pozvali na turnir, ovo su nam prve utakmice. Fale nam (bar) dva – tri igrača. Ima ih na tržištu ali treba imati para!“, rekao je Lukajić posle utakmice Kolubarskim.rs.

Igokea - Zadar

Igokea - Zadar (Foto: Đorđe Đoković)

Kako trenutno stvari stoje, uz Zadrane, Igokea će biti bliža donjem domu nego sredini tabele u ABA ligi.

Najefikasniji kod pobednika bili su Pašajlić 22, Krstić 16, Kesar 14 i Ćapin 11, a dvocifren košgeterski učinak u Zadru imali su Cosey 19, Pašačić 14 i Bošnjak 11.

Igokea - Zadar

Igokea - Zadar (Foto: Đorđe Đoković)

Pehar pobedniku uručio je legendarni Radmilo Mišović, a Metalcu kapiten prvoligaške ekipe iz 1970-tih Branko Kovačević. Nije proglašen MVP, nisu birani najbolji strelac i najbolja „petorka“. Utisak je da je ovakav turnir zasluživao kompletniju i kompleksniju organizaciju od viđene. Dokaz više je činjenica da nije bilo uobičajenih pres konferencija posle utakmica zbog toga što se u pres sali Hale sportova, pored tri svlačionice, skidala ekipa Metalca!

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 17 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.