Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
08.09.2015, 20:21

„Sveci“ i Sloga odmiču

č: | fb:

Novim pobedama, ovoga puta u 5. kolu, VŠK „Sveti Nikolaj“ i Sloga iz Petrovca na Mlavi odmiču u vođstvu na tabeli Prve lige centralne Srbije u šahu, koje se igra u Kragujevcu. Valjevci su pobedili Mladost iz Lučana sa 5,5:0,5, dok je Sloga dobila Svitanja iz Niša sa 4:2. „Sveci“ vode sa 15 meč bodova i 22,5 poena, a Sloga ima 15 meč bodova i 21 poen.

Cele poene večeras su za valjevsku ekipu osvojili Kuzubov, M. R. Savić, Arsović, Kostić i Božić, dok je remizirao D. Milanović na drugoj tabli. Mladi ukrajinski velemajstor Jurij Kuzubov (2.636) je, sa im Mladenom Milenkovićem (2.317) iz Sloge, najuspešniji pojedinac do sada sa maksimalnim učinkom. Kuzubov igra na prvoj, a Milenković na četvrtoj tabli. Ukrajinac je igrač sa najvišim rejtingom na rang listi FIDE od svih učesnika turnira u „Šumaricama“.

VŠK 2005 je savladao Aranđelovčane sa 3,5:2,5 u meču u kojem je mladi Luković osvojio ceo poen, a ostalih pet partija završeno je miroljubivo. Ubljani su, pomalo neočekivano, igrali 3:3 sa poletnim Paraćincima – ceo poen osvojili su Lapčević i Ivanović, remizirali su Jovanović i Blesić, dok su porađeni S. Milanović (od mladog Zajića) i Vilimonović.

VŠK 2005 sada treći sa skorom 10 (17), a Ub je šesti sa 7 (15,5), koliko imaju i Svitanja na sedmom mestu.

Sutra su na programu dva kola. Od 9.00 sati, u 6. kolu, sastaju se VŠK „Sveti Nikolaj“ – Ub i VŠK 2005 – Priko (Prijepolje). Od 16.00 sati, u 7. kolu, VŠK „Sveti Nikolaj“ igra protiv Aranđelovčana, VŠK 2005 protiv Piroćanaca, a Ubljani dele megdan sa ekipom Mladosti iz Lučana. Slogini protivnici su Glubočica iz Leskovca, odnosno Jasenica (SmP).

Prvenstvo se završava 13. septembra posle 11 kola po Bergeru (svako sa svakim), a najbolja ekipa će se plasirati u Prvu ligu Srbije.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 57 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 53 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara