Jurij Kuzubov (foto: ŠSCS)
Jurij Kuzubov (foto: ŠSCS)
09.09.2015, 21:54

Maxi „Sveci“, poraz Ubljana

č: | fb:

VŠK „Sveti Nikolaj“ ostvario je još jednu maksimalnu pobedu od 6:0 na Prvenstvu centralne Srbije u šahu, koje se igra u Kragujevcu. Ubljani su neočekivano kiksnuli od Mladosti iz Lučana, dok je VŠK 2005 iščupao remi u meču sa Progresom iz Pirota.

Postava „Svetaca“ vm Kuzubov, vm D. Milanović, vm V. R. Savić, im Arsović, vm Kostić i im Božić potukla je do nogu Aranđelovčane za koje večeras nije igrao vm Dejan Pikula, pre nekoliko sezona član valjevskog kluba. Pobedu od 3,5:2,5 potiv Jasenice (SmP) ostvarila je i Sloga iz Petrovca na Mlavi.

Definitivno je jasno da će odluka o novom članu Prve lige Srbije pasti u dvoboju te dve ekipe, koje vode na tabeli sa po 21 meč bodom – Valjevci imaju 33, a Sloga 29 poena. Doduše, „Svecima“ bi eventualno, mogli da pomognu Ubljani i VŠK 2005 s obnzirom na to da i oni u preostala četiri kola igraju protiv Sloge. Podsećamo, derbi VŠK „Sveti Nikolaj“ – Sloga na programu je pretposlednjem, 10. kolu, 12. septembra.

Ubljani su kiksirali protiv Mladosti, ekipe iz donjeg dela tabele, pa su poraženi sa 2,5:3,5. Poraženi su Jovanović i Ivanović, remizirali su Lapčević, Blesić i Vilimonović, a ceo poen osvojio je im S. Milanović na prvoj tabli. Bod VŠK-u 2005 doneo je fm Vladislav Živković, koji je šestoj tabli savladao Aranđelovića pri rezultatu 2:3. Poraženi su vm Ninov i im Ilić (treći poraz do sada), remizirali su Luković i Panić, a ceo poena osvojio je im Ostojić na drugoj tabli.

U prepodnevnom, 6. kolu, VŠK „Sveti Nikolaj“ pobedio je u komšijskom derbiju Ubljane sa 4,5:1,5 (tri remija, te pobede Kuzubova, M. R. Savića i Božića), dok je VŠK 2005 savladao ekipu Priko iz Prijepolja sa 4:2 (cele poene osvojili su Ninov, Ostojić i Panić, remizirali su Luković i Ilić, dok je poražen Živković).

Posle 7. kola, VŠK 2005 je treći sa skorom 14 (24), dok je Ub sedmi uz učinak 7 (19,5).

Sutra (16.00) se igra 8. kolo – VŠK „Sveti Nikolaj“ se sastaje sa Prijepoljcima, Ubljani igraju protiv Aranđelovčana, a VŠK 2005 derbi sa Slogom.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...