Slaviša Milanović (foto: www.sszs)
Slaviša Milanović (foto: www.sszs)
12.09.2015, 19:57

„Sveci“ ponovo prvoligaši

č: | fb:

VŠK „Sveti Nikolaj“ i teoretski je obezbedio povratak u Prvu ligu Srbije posle večerašnjih 3:3 sa Slogom iz Petrovca na Mlavi u pretposlednjem, 10. kolu Prve lige centralne Srbije u šahu, koja se igra u kragujevačkom hotelu „Šumarice“. 

Doduše, od očekivanog derbija dve vodeće ekipe na tabeli nije bilo ni „D“ jer se meč brzo završio „vezanim“ (neki vole da kažu dogovorenim) remijima na svih šest tabli. Jedino vredno pomena u toj situaciji je izostanak ukrajinskog velemajstora Jurija Kuzubova, posle sinoćnjeg poraza od Vladimira Petkova (Progres, Pirot) iz Bugarske. Kuzubov se odmarao, ostali igrači pomerili su se za jednu tablu, a na šestoj je zaigrao mk Neša Popović.

„Vezanim“ remijima za 3:3 završio se i meč između Ubljana, koji su igrali u standardnom sastavu predvođeni im S. Milanovićem, i Progresa (Pirot).

VŠK 2005 je sa 4,5:1,5 pobedio Glubočicu iz Lsekovca. Meč je rezultatski, bar u tom trenutku, pri rezultatu 3:1 prelomi fm „Loca“ Živković remijem sa Stojiljkovićem, a potom je mk Panić pobedio Miloševića. Živković je solidnu formu tokom ovog prvenstva možda brusio i na finalu Seoskihj olimpijskih igara, gde je nastupao za pobednički sastav Valjevske Kamenice! Taj deo priprema nedostajao je im Draganu Iliću, koji je turnir odigraao slabije od očekivanog.

Uoči poslednjeg kola VŠK „Sveti Nikolaj“ vodi na tabeli sa 28 meč bodova i 45,5 poena, ispred Sloge 23 (37,5), OŠK Paraćin 22 (34), VŠK 2005 sa 21 (33,5), Jasenice 14 (30,5), Uba 12 (30), itd.

Sutra (9.00) se u poslednjem, 11. kolu Ubljani sastaju sa Slogom, VŠK 2005 igra protiv Jasenice, dok VŠK „Sveti Nikolaj“ očekuje meč sa Svitanjima iz Niša.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 47 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...