OK Spartak (foto: OK Spartak)
OK Spartak (foto: OK Spartak)
02.10.2015, 21:48

Ljižani na Balkanskom kupu

č: | fb:

Odbojkaši Spartaka igraju 3. i 4. oktobra na Balkanskom kupu u Bijeljini. Ljižani će zameniti Ribnicu iz Kraljeva, koja je otkazala učešće zbog finansijskih i kadrovskih problema. Spartak je do sada odigrao nekoliko pripremnih utakmica sa superligašem iz Novog Pazara, gde sada igra njihov bivši član Radiša Stevanović. Trener Bogdan Veličković smatra da će i turnir u Bijeljini dobro doći novom sastavu, koji predvodi iskusni korektor, ljiški zet Radosav Dojčinović, da se što bolje pripreme za novu sezonu u Superligi Srbije.

U subotu, od 17.00 sati, Spartak igra protiv turskog Bešiktaša, favorita turnira, dok se od 20.00 sati sastaju domaći Radnik i rumunski CMU Bukurešt. Pobednici igraju finale u nedelju od 20.00 sati, a u predigri (17.00) je meč za treće mesto u kojem će se sastati poražene ekipe prvog dana turnira.

Na finalnom turniru u ženskoj konkurenciji, igranom u Lajkovcu, pobednik je „Idman Odžagi“ iz Trabzona (Turska), dok je domaćin Đelezničar osvojio drugo mesto. Treće je Gacko (BiH), dok je četvrta rumunska ekipa CSU Medicina iz Targu Mureša.

Medan otišao iz Valjeva

„Dizač“ Mario Medan, kapiten subotičkog Spartaka u prošloj sezoni sa zavidnom internacionalnom karijerom, najavljivan kao veliko pojačanje otišao je iz VA 014 pošto je iz Finske dobio primamljivu ponudu. Malo je nedostajalo da se na sličan korak odluči i Goran Ivanković, koji je prošle sezone igrao u Libanu, ali je ipak ostao u Valjevu. Kako trenutno stvari stoje, prvi „tehničar“ sada je Bobovac, ponikao u Školi odbojke VA 014.

Inače, na području Srbije igrane su Kup utakmice „nižeg nivoa“. Muška prvoligaška ekipa VA 014 dobila je dve utakmice sa po 3:0, ŽOK Valjevo jednu takođe maksimalnim rezultatom. Pojačanja su, uz trenera Stevana Ljubičića iz Kosjerića, Valjevka Tanja Puzović, koja je igrala u Francuskoj i Osečanka Marina Tešanović, takođe povratnik, u prošloj sezoni član lajkovčakog Železničara. Neophodasn je iskusan „dizač“ (tehničar) s obzirom na to da je kapiten Ana Vićentić otišla u Zrenjanin, gde joj je suprug Petar Čutura, rukometaš, dobio angažman u Proleteru. Takođe, pregovra se i sa Stojkovićevom, ozbiljnom prvoligaškom odbojkašicom.

Iz Kupa Srbije su, u 1. kolu, ispale odbojkašice Srbijanke 014, nove članice Druge lige Centar, koje su u Valjevu poražene od Sterije iz Beograda rezultatom 1:3 posle 100 minuta igre. Debitovale se igračice, koje su došle u klub - Spasenović, Maksimović i Milovanović, kao i prvi “dizač” Nenadović,a na poziciji “libera” Kašiković i Ilić. Zbog povrede skočnog zgloba izostala je Perić. Uz trenera Stojanovića na klupi je i Stanojević, u prošloj sezoni najiskusnija igračica.

Žreb za novu sezonu

Podsećamo da će, voljom žrbe, na staru nove sezone muška ekipa Spartaka u Ljigu igrati sa Crvenom zvezdom, dok će ženska ekipa Želje biti domaćin Vizuri, pa Jedinstvu iz Užica. Valjevski prvoligaši su za protivnike na startu dobili Futog, domaćin je ŽOK Valjevo, dok će muška ekipa VA 014 gostovati Jedinstvu u Staroj Pazovi.

U Drugoj ligi Centar, pored Srbijanke 014, igraju pojačane Ubljanke sa prvoligaškim ambicijama i Ljižanke, dok se u Mešuregionalnoj ligi Valjevo-Šabac takmiče devojke iz Mionice i Osečine.

 

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 56 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 6 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara