Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2015, 10:34

Miroslav Aksentijević na kormilu ŽOK Valjevo

č: | fb:

Večerašnjom utakmicom sa Futogom, koja se u Hali sportova igra od 19.00 sati, ŽOK Valjevo započinje novu prvoligašku sezonu. Najvažnija novost je da će „Kremić“ ponovo predvoditi Valjevke posle povratka iz Bukurešta osim u situaciji kada bude morao da priprema i vodi reprezentaciju Alžira, koju čekaju kvalifikacije za Olimpijadu u Riju 2016. godine. Pomaže mu Danilo Pejović, koji će ga i menjati u tim situacijama.

Činilo se da je porstignut dogovor sa trenerom Stevanom Lujbičićem iz Kosjerića, koji je u prošloj sezoni preuzeo ekipu od Pejovića i sa dodatnim pojačanima doveo je do vrha Prve lige. Međutim, kada su činilo da je sve dogovoreno, ispostavilo se da nije, pa je razlaz bio neminovan!

Nove (stare) igračice su Tanja Puzović, koja se vratila iz Francuske, gde je uspešno igrala, odnosno Marina Tešanović, koja je došla iz lajkovčakog superligaša Železničara. Obe su već radile sa Aksentijevićem. Ostala je Stojković, dok su Kmezić, Stanojević, Jovanović i Živković napustile klub. Takođe i kapiten Ana Vićentić Čutura, koja je u Zrenjaninu. Kmezić je u Mađarskoj, Stanojević je u Kleku.

Milica Petrović

Milica Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

Nova igračica je mlada Milica Petrović (20), primač sevisa, koja je do sada igrala u Crvenoj zvezdi i beogradskom Radničkom. Podmlađenu ekipu, koja će se, po Aksentijevićevim rečima,  po potrebi pojačati još jednom igračicom, predvodi kapiten Katarina Čelić. Cilj je da se afirmišu devojke iz Škole odbojke.

Katarina Čelić

Katarina Čelić (Foto: Đorđe Đoković)

U Superligi Srbije, pojačani Železničar u Lajkovcu večeras(19.00) dočekuje šampionski sastav beogradske Vizure, a počinje i takmičenje u Drugoj ligi – Centar. Valjevska Srbijanka 014, od 17.00 sati na Studentu, dočekuje ekipu Malog Zvornika, dok voljom žreba Ubljanke igraju sa Ljižankama.

Muška ekipa VA 014 se u 1. kolu, sutra (18.00) sastaje sa Jedinstvom u Staroj Pazovi. Muška Superliga Srbije, zbog EP u Italiji, počinje sredinom nedelje, a Spartak u Ljigu igra protiv Crvene zvezde.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 11 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...