ŽOK Valjevo-Futog (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Valjevo-Futog (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2015, 21:20

Porazi na startu

č: | fb:

ŽOK Valjevo je večeras poražen od Futoga, rezultatom 0:3 (15:25, 19:25, 16:25) na startu nove prvoligaške sezone. Kako reče trener Miroslav Aksentijević koji je ponovo na klupi podmlađenog sastava Valjevki, odlučilo je iskustvo.

„Futog je ekipa sa stabilnom igrom, dugo su zajedno. Mi još nismo uigrani, delovali smo stegnuto, a ’klinke’ su se i prepale“, bio je njegov raport, u najkraćem, za Kolubarske.rs.

ŽOK Valjevo-Futog

ŽOK Valjevo-Futog (Foto: Đorđe Đoković)

Startni poraz doživele su i Lajkovčanke u Superligi Srbije. Šampionski sastav Vizure slavio je sa 3:1 (21:25, 25:9, 25:20, 25:21). Želja je dobio prvi set, a onda „pao“ u drugom, što je verovatno i prelomilo meč, koji je trajao 95 minuta pred 300 gledalaca. Valjevka Ljiljana Ranković je kapiten Vizure, koja je na Ubu pobedila TENT sa 3:0 u meču za Superkup Srbije.

Na drugoligaškom debiju pred svojim navijačima u hali na Studentu, ŽOK Srbijanka 014 pobedila Mali Zvornik sa 3: 0 (25:14, 25:15, 25:14). Sigurno i ubedljivo savladan je stari znanac iz prošle sezone , iz Međuregionalne lige Šabac – Valjevo. Domaće odbojkašice su nastupile u podmlađenom sastavu, a bez obzira na dobru Školu odbojke ipak su dovele i nekoliko pojačanja, koja se se odlično uklopila.

U komšijskom derbi Druge lige Centar, na Ubu, domaće odbojkašice, koje gaje najviše ambicije predvođene Marinom Petrović, pobedile su Spartak iz Ljiga sa 3:2. Strpljiv rad Ljubodraga Laneta Veličkovića, čiji sin Bogdan odlično radi u muškoj ekipi Spartaka, daje rezultate.

Muška ekipa VA 014 sutra uveče igra prvoligašku utakmicu u Staroj Pazovi, sa Jedinstvom, dok će Ljižani na startu Superlige Srbije sredinom sedmice dočekati Crvenu zvezdu.

 

Aktuelno