OK Spartak (foto: OK Spartak)
OK Spartak (foto: OK Spartak)
24.10.2015, 09:21

Ljižani pobedili Zvezdu

č: | fb:

Na startu nove sezone u Superligi Srbije odbojkaši Spartaka pobedili su državnog prvaka Crvenu zvezdu sa 3:0 (26:24, 25:18, 25:20) pred svojim navijačima u meču koji je trajao 78 minuta. Bila je ovo prva pobeda Ljižana protiv crveno-belih na svom terenu u Sali OŠ Sava Kerković.

Presudio je prvi set, koji je Spartak uprkos vođstvu dobio tek „na razliku“. U drugom i trećem, Ljižani su kontrolisali rezultat i zasluženo slavili pred 400 gledalaca. Najefikasniji u Spartaku bili su Perić i Radosavljević sa po 13 osvojenih poena, te Lazarević (11) i Dojčilović (8). Još su igrali Dudulj (4), Ilić (3), libera Smiljanić i Todosijević, Gajević, Glavinić, Arsenoski i Milovanović.

Najefikasniji kod Zvezde bili su reprezentativac Okolić i Gmitrović sa po 11, te Jakovljević sa 10 osvojenih poena. Za crveno bele sada igraju Veljović i Munćan, u prošloj sezoni u Spartaku, dok je među Ljižanima, uz pomoćnog trenera Kepu Kovačevoća, Aca Lazarević, u prošloj sezoni takođe u VA 014.

Spartaku je samopuzdanje podiglo osvajanje Balkanskog kupa, na turniru u Bijeljini, a u daljem takmičenju, u novembru, čeka ga gostovanje u Tirani (Albanija).

U ženskoj Superligi Srbiji, Železničar u Lajkovcu večeras (19.00) dočekuje povratnika u elitno društvo Jedinstvo iz Užica, nekadašnjeg višestrukog državnog prvaka. Obe ekipe poražene su u prvom kolu.

U Prvoj muškoj ligi, OK VA 014, u dvorani na Studentu (17.00), dočekuje Mladi radnik iz Požarevca, dok ŽOK Valjevo sutra (18.00) igra protiv Kleka u gostima. Obe valjevske ekipe poražene su na startu nove sezone.

U Drugoj ligi Centar za dame, Srbijanka 014 gostuje u Aranđelovcu, Ubljanke igraju u Malom Zvorniku, dok Ljižanke dočekuju šabački Zaslon.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 3 sati 20 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar