Pobednici ekipa Spartaka
Pobednici ekipa Spartaka
13.11.2015, 09:20

Pobeda Ljižana u Tirani

č: | fb:

Odbojkaši Spartaka, pobednici Balkanskog kupa, zabeležili su sinoć pobedu u prvoj utakmici 2. kola Kupa Izazivača. Ljižani su u debiju na evropskoj sceni, u Tirani, savladali domaći Studenti sa 3:0 (25:14, 25:17, 25:23 posle 78 minuta igre. Revanš utakmica Spartak  – Studenti odigraće se 18. novembra, od 19.00 sati, u Hali sportova u Lajkovcu.

Popropozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi bod.

Ukoliko eliminišu albansku ekipu Studenti, odbojkaši Spartaka igraće u šesnaestini finala (2. i 16. decembra) Kupa Izazivača (Čelendž kup) protiv kiparske Omonije iz Nikozije.

"Čestitao bih svojim igračima na velikoj pobedi, pogotovo što je izvojevana posle napornog puta od 13 sati i protiv ekipe koja je šampion Albanije. Uvek je teško igrati protiv najjače ekipe neke države. Momci su ispunili sve taktičke zamisli i pokazali veliki karakter u divnom ambijentu pred preko 500 gledalaca. Ali ima još da se igra. Revanš je u sredu u Lajkovcu, moramo biti oprezni bez obzira na ovu sjajnu prednost koju smo stvorili”, kaže za Kolubarske.rs trener Bogdan Veličković.

On se zahvalio kolegama iz OK Studenti iz Tirane, koji su bili odlični domaćini i, kako reče, pružili im više od očekivanja. Veličković se zahvaljuje i bivšem kapitenu Crvene Zvezde Ivanu Gvozdenoviću, koji je na privremenom radu u Tirani, a koji je posetio ekipu Spartaka.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 10 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...