Kutlešić u prodoru (Metalac-Tajfun) (foto: Đorđe Đoković)
Kutlešić u prodoru (Metalac-Tajfun) (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2015, 11:38

Metalac sa Tajfunom u Šentjuru

č: | fb:

Metalac večeras (21.00), u 10. kolu ABA lige, igra sa Tajfunom u Šentjuru, kod Celja. Valjevci su juče otputovali, sinoć imali trening u dvorani u kojoj će igrati, kao i tokom prepodneva, kada su najviše radili na šutu e da bi „osetili koševe“, što je takođe uobičajeno u ozbiljnom takmičenja poput ABA lige bez obzira na to što je, čini se, ove godine Liga slabija, a i najbolje ekipe u njoj poput Zvezde, Cedevite i Budućnosti.

Petar Rakićević

Petar Rakićević (Foto: Đorđe Đoković)

„Nastojaćemo da pobedimo. Ne potcenjujemo protivnika, znamo njihove vrline i mane, a optimizam temeljimo na dobrom treningu“, rekao je novinarima na redovnoj pres konferenciji bek Petar Rakićević. Mladi reprezentativac Srbije dobro se snalazi i na poziciji „pleja“, pa se očito radi o inteligentnom momku, koji shvata da mu trener Vlada Đokić pruža priliku da napreduje i bude moderan bek sa 202 cm visine.

Đokić je novinarima kazao da su svi zdravi osim centra Maleševića, koji zbog loma kostiju šake dve nedelje, po preporuci klupskog lekara dr Milića Kovačevića, ortopeda, ne radi ni sa kondicionim trenerom bez lopte.

„Što se mene tiče, nećemo dovoditi novog centra ni na mesec-dva. Imamo tri visoka igrača (Jevtović, Janković, Čampara), koji imaju priliku da sada igraju više i pokažu prave mogućnosti“, bio je Đokićev odgovor na „provokaciju“ novinara kako je dolazak Balabana moguće „gotova stvar“. Malo „muči“ ono Vladino „što se mene tiče“...

Hed kouč Metalca takođe smatra da valjevski košarkaši mogu da pobede u Šentjuru bez obzira na to što Tajfun ima dobre šutere na spoljnim pozicijama. Ta ekipa je prvak Slovenije, pa je i u ABA ligi „prepeglala“ i Krku i Olimpiju!

„Pobedom u ovoj utakmici dobijamo mnogo, ukoliko izgubimo idemo dalje i bodove tražimo u novim susretima. Ne treba, međutim, zaboraviti da je Tajfun neke utakmice, u kojima je mogao da načini iznenađenje, izgubio na loptu - dve“, trezven je Đokić sa obe noge na zemlji.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Tajfun pod koševima ima iskusne centre Bolčinu (206) i veterana Drobnjaka (200), kao i Zimića (217), dok na bekovskim pozicijama najveća opasnost preti od „trojkaša“ Ponjavića, Čebulara i dva Sebiča. Tu su i „ameri“, plej Clark i krilo Parker.

Trener Dejan Mihevc je u izjavi za klupski sajt rekako kako očekuje da će Tajfun nadgraditi igru, koju je prikazao protiv Olimpije protiv skočnog Metalca, koji odlično napada iz tranzicije. Bek Domen Bratož upozorava kako su Valjevci veoma agresivni, te da će nedosjati Zimić, koji je dobio neugodan udarac protiv Olimpije.

Valjevci su u pripremnom periodu, u Valjevu, lako dobili nekompletni Tajfun, koji je bio na turneji po Srbiji, što večeras ne mora mnogo da zanči osim, evetualno, psihološke prednosti. Metalac do sada ima skor 4-5, a Tajfun 3-6.

Večerašnju utakmicu od 21.00 sat prenosi TV Arena sport, pa će je valjevski ljubitelji košarke, po običaju, uglavnom gledati po kafićima.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 sati 3 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...