Akcija Kutlešića (foto: www.abaliga.com)
Akcija Kutlešića (foto: www.abaliga.com)
13.11.2015, 22:57

Zaslužena pobeda Tajfuna

č: | fb:

Tajfun iz Šentjura, u Sloveniji, pobedio je večeras Metalac u Celju sa 76:63 (23:18, 16:17, 20:15, 17:13) u 10. kolu ABA lige. Pobeda domaćina je zaslužena, u dva navrata je vodio i sa po 14 poena razlike, a konfuzni napad valjevskih košarkaša u drugom poluvremenu nije mogao da donese preokret iako se to po pojedinim delovima do odlaska na veliki odmor činilo mogućim.

Valjevci nisu uspeli da osujete nalete domaćih košarkaša i njihov šut za tri poena, gde su prednjačili Čebular i Klark, ali ni veterana Drobnjaka u skoku pod košem, što je slovenačkom ABA ligašu donosilo sigurnost. Uz to, napad Metalca bio je neorganizovan, bez dovoljno kretnji i strpljenja da se odigra do pozicije za koš, pa su se akcije, ne po prvi put, završavale ishitrenim šutevima, solo rolama „jedna na tri“ ili ulascima u situacije koje nisu obećavale ništa!

Duel Bakića i Klarka

Duel Bakića i Klarka (Foto: www.abaliga.com)

Nedostaje Majstorović, Malešević bljesne, Jevtovića ima pa nema, Kutlešić od sjaja do očaja, Pilčević dobar na lopti ali nedovoljno opasan, Jošilo i Bakić uporni što je nedovoljno, Rakićević, Janković i Gabrić pružaju koliko mogu... Sve u svemu, nedovoljno za uspeh protiv ekipe, koja je ušla da pobedi i stigne, kao i Metalac, do skora 4-6. Tajfun je slovenački šampion, učesnik FIBA kupa.

Dvorana: Golovec. Gledalaca: 800. Sudije: Dožai, Obradović i Radojković ujednačenog kriterijuma tokom svih 40 minuta.

Tajfun: S. Sebič 2, M. Sebič, Držić, Čebular 24 (index 30), Germek, Zimić, Bratož, Clark 17, Ponjavić 4, Drobnjak 13, Bolčina 8, Parker 8.

Metalac: Kočović, Malešević 16, Čampara, Kutlešić 8, Janković 6, Jevtović 8, Pilčević 2, Jošilo 9, Rakićević 5, Đukanović, Bakić 5, Gabrić 4.

U 11. kolu, u ponedeljak 21. novembra (21.00), Metalac dočekuje zagrebačku Cedevitu, jednog od favorira za najviši plasman u ABA ligi, učesnika Evrolige.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 49 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...