Turnir u streljaštvu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Turnir u streljaštvu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.02.2016, 12:26

Novi podstrek obnovi MK strelišta u Valjevu

č: | fb:

U Kraljevu je nedavno osnovan Streljački savez Zapadne Srbije, čiji je predsednik Milan Parezanović iz Ivanjice. Osnovalo ga je 11 klubova iz osam gradova. Među njima su i dva valjevska kluba, privatni „Centar Plus“ i Družina „Ratomir Vasiljević Rata“. Osnivanje novog saveza, prema saznanjima Kolubarskih.rs, verifikovaće Skupština SS Srbije, verovatno u maju, a ideja je da se na ovaj način smanje troškovi takmičenja strelaca, družina i klubova sa područja zapadne Srbije.

Za Valjevo je posebno zanimljiv zaključak sa osnivačkog skupa o neophodnosti obnove postojećeg (ili na tom mestu izgradnje novog) MK strelišta, na Senjaku. Postojeći objekat je zapušten, u njega godinama ništa nije ulagano, bio je bez suštinskog vlasnika, iako su tu nekada pucali svi vrhunski strelci ex Jugoslavije.

Pozdravljamo taj zaključak, svojevremeno smo i sami pokrenuli inicijativu za obnovu MK strelišta, koje bi, sigurni smo, uz dobro gazdovanje, moglo i da prihoduje. Ilustracije radi, u ovom delu Srbije nema MK strelišta, pa reprezentativac Andrija Zlatić iz Užica, osvajač medalja na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, iz svog grada, kada je u Srbiji (takmiči se i za jedna klub iz Nemačke), na treninge putuje u Novi Sad.

Ideju su podružali i u Gradskoj upravi, a pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić rekao nam je ranije kako se čeka delegacija Streljačkog savez Srbije da bi se dogovorili detalji daljih aktivnosti. Do tog sastanka još nije došlo, valja očekivati da će se sada u Valjevu brzo pojaviti ljudi iz SS Zapadne Srbije.

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 1 sati 21 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 4 sati 35 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...