Prodor Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
Prodor Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2016, 21:29

Metalac pobedio Krku

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Krku sa 83:77 (23:20, 15:18, 28:12, 17:27) u utakmici 19. kola ABA lige i osvojio važne bodove u borbi za opstanak. Tim pre što je istog protivnika u prvom delu pobedio i u Novom Mestu.

Valjevski košarkaši su igrali promenljivo, pa ni kovanica od sjaja do očaja nije preteška kvalifikacija. Već u prvom periodu prednost je lako sticana, a još lakše topljena, a vrhunac je bio u nastavku utakmice kada se od 17 poena prednosti 69:52. u 33. minutu za tili čas došlo se do 72:68 u 36. minutu! Dakle, katastrofalna serija 3:16! Trener Vlada Đokić je tajm-autima nekako brod doveo u luku spasa, a krilni centar Nikola Jevtović lepo reče posle utakmice: „Mi ne bismo bili mi kada serijom gluposti dobijene mečeve ne bismo vratili u egal!“

 

Rebec i Kočović u borbi za loptu

Rebec i Kočović u borbi za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Đokić je ponovio kako samo dobar rad daje nadu da će se ekipa izboriti za opstanak u ABA ligi u grčevitoj završnici. Treba mu verovati jer najbolje zna kroz šta su sve igrači i on sa saradnicima prošli od početka priprema do sada iz raznoraznih razloga!

Krka je „prljavim“ zonskim presingom koristila sve slabosti Metalca, potom i strah njegovih igrača od mogućeg potpunog preokreta. Sreća je da Stefan Sinovec nije imao šutersko veče – prvi koš postigao je tek u 15. minutu, a njegov učinak iz igre je 5/19, inače je svašta moglo biti. Omaleni plej Rebec imao je 3/7 za tri poena, a te tri trojke bile su bomba sa po devet metara!

Zakucavanje Majstorovica

Zakucavanje Majstorovica (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac je najkorisnije igrače imao u Majstoroviću (povremeno suviše nervozan), Jevtoviću, Jošilu i upornom kapitenu Kutlešiću. Rakićević je baš oscilirao, Kočović kao da se privikava na to da bi mogao biti sve ozbiljniji šraf, Bakić i Janković borbeni... Nije bilo uobičajenog doprinosa Gabrića, pa ni Todorovića.

Gosti su došli bez povređenih Mulalića i Kastratija, što im je smanjilo mogućnost izmena na spoljnim pozicijama. Bez obzira na to što njihov trener Ivan Velić reče kako se prvenstvo sada odlučuje, te da bi voleo da ima podršku na domaćem terenu kao Metalac (pri tome je mislio na suđenje), arbitri nisu odlučili pobednika. Naš sud je – igralo se obostrano smušeno (gosti su ipak prednjačili), pa je i suđenje bilo smušeno!

Velić je konstatovao i da je kao trener prvi put u Valjevu, gde je inspirativno igrati u pravoj košarkaškoj atmosferi, što Krki u Novom Mestu ipak nedostaje.

Metalac - Krka

Metalac - Krka (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 350. Sudije: Herceg i Jovović (Hrvatska), R. Vojinović (CG). Gelegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović 9, Badovinac, Čampara, Kutlešić 18, Janković 5, Majstorović 16, Jevtović 15, Jošilo 11, Rakićević 3, Bakić 6, Todorović, Gabrić.

Krka: Rebec 10, Tratnik 4, Ivanov 7, Sinovec 14, Rojc 5, Lalić 12, Tomić 4, Dimec 10, Polutak, Ritlop, Lapornik 11.

Metalac sada ima skor 8/11, kao i Krka, pa je napredovao na tabeli, a u narednim kolima igra se sa Crvenom zvezdom u Beogradu, Podgoričanima u Valjevu, pa u Zadru, dolazi Tajfun, pa se gostuje Cedeviti u Zagrebu!

Boško Đukanović i Miki Manojlović

Boško Đukanović i Miki Manojlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 18 sati 46 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara