Registracija Prijava preko FB
Dunja u kartingu, Ada Huja 4. oktobar 2015  (foto: trke.rs)
Dunja u kartingu, Ada Huja 4. oktobar 2015 (foto: trke.rs)
24.02.2016, 10:12

Dunja Đurđević, državna prvakinja u kartingu

č: | fb:

Dunja Đurđević, učenica je šestog razreda Osnovne škole „Sestre Ilić“, odličan je đak, ali ima neobičan hobi. Iako ima samo dvanaest godina i takmiči se oko godinu dana ova devojčica je osvojila medalje na sedam takmičenja u kartingu, dok je na dva takmičenja bila četvrta. Za nju su ovo počeci i sanja o uspesima koji joj predstoje.

„Pre nego što sam prohodala vozila sam motor na tri točka, posle toga sam vozila kvadar, zatim kros motor, električni motor,“ kaže Dinja. Tvrdi da u sebi ima mnogo adrenalina koji je pokreće, tako da već sada prati trke Formule 1 i mašta da će se jednoga dana voziti bolidom. Za njenu ljubav prema vožnji i trkama zaslužan je njen otac, koji joj je najveća podrška, ali i učitelj.

„Dosta razgovaramo o vožnji, on mi daje savete kako bi vozila bolje, trudim se da sledim i primenjujem ono što mi govori,“ kaže Dunja.

 

Dunja Đurđević

Dunja Đurđević (Foto: Đorđe Đoković)

Dunja je imala trenera, Miloša Đurđevića, koji je u njoj prepoznao potencijal. Za takmičarsku vožnju kartinga neophodno je proći odgovarajuće kurseve. Ona je položila tri kursa kako bi stekla pravo da se takmiči.

Moj najveći cilj je da osvojim Zlatnu kacigu do koje se dolazi posle tri šampionske titule

Nema posebnu pripremu za trku, ali dosta razmišlja i nestrpljivo iščekuje dan kada će voziti svoju trku. Njena kategorija obuhvata uzrast od 12 do 15 godina. Kako kaže, malo je devojčica koje dele isti hobi kao i ona. „U mojoj klasi nema drugih devojčica, ali na celom takmičenju nas bude četiri,“ dodala je Dunja. Ipak za najveće rivale smatra dečake, ali je pobeđivala i one sa dužim trkačkim stažom.

Ada Huja 4. oktobar 2015

Ada Huja 4. oktobar 2015 (Foto: Privatna arhiva)

Dunja često nailazi na iznenađenje kada u društvu kaže kojim sportom se bavi, ali reakcije na koje nailazi su uglavnom pozitivne. Smatra da je ovaj sport tek u povoju, jer nema veliku pažnju javnosti, ali veruje da će se ubrzo stvari promeniti. Nerado govori o svojim uspesima i skromno ih komentariše. U školi se trudi da bude odličan đak i da joj bavljenje ovim hobijem ne bude prepreka u daljem školovanju. 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...  · 1 komentar