Prodor Bakića pored Cirbesa (foto: www.abaliga.com)
Prodor Bakića pored Cirbesa (foto: www.abaliga.com)
18.01.2016, 22:55

Zvezda sigurna protiv Metalca

č: | fb:

U 20. kolu ABA lige, večeras u „Pioniru“, Crvea zvezda je lako dobila Metalac sa 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26) uverljivije no što to krajnji rezultat pokazuje. Crvneo-beli su od prvog trenutka bili ozbiljni, trener Radonjić je u igru uvodio sve igrače iz večerašnjih 12, a njihova prednost dugo se vrtela oko 20 poena (prvi put, 56:36 u 28. minutu košem Gudurića, a minut docnije bilo je 63:42, pogotkom Simonovića). Deset minuta kasnije, trojkom Rakićevića bilo je najpovoljnijih 70:77 za Valjevce večeras.

Metalac je na trenutke delova na nivou ekipe ABA lige, a trojkama Bakića, Majstorovića i Rakićevića popravljan je utisak u šutu spolja, koji nije bio na potrebnoj visini. Zvezdina prednost u skoku je poznata, ozbiljnost u pristupu igri takođe, pa valjevski košarkaši nisu imali izgleda ni da pomisle na iznenađenje.

Na kraju, rezultatski je ispalo bolje no što je to izgledalo tokom većeg dela utakmice u kojoj se pobednik unapred znao. Dejan Radonjić je pružio priliku mladim prvotimcima, poput Gudurića, Rebića, ili Simanića, a Dangubić je ostvario učinak za MVP igrača.

Đokić u igru nije uvodio Jošila, Čamparu i Badovinca, najefikasniji su bili Majstorović, koji je sjajno „polepio“ tamnoputog Kinzija, nekada u dresu Partizana, dok u postavi nije bilo Gabrića.

Hala „Pionir“ u Beogradu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: M. Vojinović, Obrlnežević i Šundić. Delegat: Krneta.

Crvena zvezda: Kizi 9, Rebić 4, Dangubić 17, Lazić 4, Simanić 3, Micić 4, Simonović 6, Gudurić 10, Jović 4, Miler 10, Cirbes 7, Štimac 8.

Metalac: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 9, Janković 4, Majstorović 23, Jevtović 6, Jošilo, Rakićević 13, Bakić 9, Todorović 4.

Posle 20. kola, Metalac ima osam pobeda i 12 poraza i u krugu je ekipa, koje se bore za opstanak u ABA ligi. Već u petak u Valjevo stiže lider na tabeli, podgorička Budućnost, koja pod vođstvom novog trenera Luke Pavićevića, dodatno pojačana, želi plasman u Evroligu.

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare - Džez fest (foto: Kolubarske.rs)
Od 16. do 18. maja Pre 5 sati 4 minuta

Jubilarni 40. Džez festival - Spektakl za oči, uši i dušu

Jubilarni 40. Džez festival biće održan u Valjevu od 16. do 18. maja. Koncert jedne od najvećih svetskih zvezda kanadskog džez muzičara Đina Vanelija biće u Omni centru 16. maja od 21 čas. U petak...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 3 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 2 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara