Trener i igrači Spartaka (foto: Branislav  Petronić)
Trener i igrači Spartaka (foto: Branislav Petronić)
19.01.2016, 10:25

Ljižani dočekuju Grke na Ubu

č: | fb:

U prvom meču osmine finala Kupa izazivača, koji se igra večeras u 19 časova u ubskoj Hali sportova, Ljižani dočekuju grčki Etnikos Aleksandropolis. Spartak iz Ljiga, šestoplasirana ekipa u Super ligi Srbije, na ovo značajno takmičenje je otišla trijumfom na Balkanskom kupu, u kojem je iza sebe ostavio turski Bešiktaš, ĆSM iz Bukurešta i Radnik iz Bijeljine. Takođe, Ljižani su osvajanjem prvog mesta u Balkanskom kupu prekinuli četvorogodišnju dominaciju Turaka u ovom takmičenju.

Inače, utakmica se igra u ubskoj Hali sportova zbog toga što hala u Ljigu ne zadovoljava standarde ovog renomiranog takmičenja. Trener Spartaka, Bogdan Veličković, nije krio zadovoljstvo što će se meč odigrati u veoma funkcionalnoj ubskoj hali.

„Ekipu Etnikosa dobro poznajemo, a naša velika šansa za prolazak u četvrtfinale je odlazak iz kluba njihovog najboljeg igrača, korektora Luke Šuljagića, inače crnogorskog reprezentativca. Grci su nedavno u svoje redove doveli primača servisa Mijailovića i jednog Nemca, pa našu šansu pre svega vidim u neuigranosti Etnikosa. Takođe, pokušaćemo da dobrim servisom odvojimo njihov napad od mreže i pred revanš ostvarimo prednost“, rekao je trener Ljižana Bogdan Veličković i pozvao navijače da u što većem broju dođu u ubsku Halu sportova na Bogojavljenje i bodre Spartak.

Kapiten ljiškog superligaša Radosav Dojčinović kaže da bi prolazak Spartaka u četvrfinale bio veliki uspeh za srpsku odbojku i da će sve učiniti da to i ostvare, pre svega pobedom u prvoj utakmici na Ubu. Ekipa Spartaka, prema rečima kapitena Dojčinovića, poseduje neosporan kvalitet, ali je ipak, kako ističe, njena najveća snaga – homogena atmosfera u ekipi.

Meč finala Kupa izazivača održaće se u organizaciji opštine Ub, Ustanove za kulruru i sport sa Uba i Spartaka iz Ljiga. Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević se zahvalio predsedniku opštine Ub Darku Glišiću što im je izašao u susret i opština Ub finansijski i organizaciono pomogla održavanje ovog za Ljig izuzetno važnog meča.

Aktuelno

Konferencija za novinare - Džez fest (foto: Kolubarske.rs)
Od 16. do 18. maja Pre 3 sati 48 minuta

Jubilarni 40. Džez festival - Spektakl za oči, uši i dušu

Jubilarni 40. Džez festival biće održan u Valjevu od 16. do 18. maja. Koncert jedne od najvećih svetskih zvezda kanadskog džez muzičara Đina Vanelija biće u Omni centru 16. maja od 21 čas. U petak...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 47 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 1 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara