Metalac - Budućnost (Septembarski turnir) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Budućnost (Septembarski turnir) (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2016, 14:57

Metalac protiv lidera ABA lige

č: | fb:

U 21. kolu ABA lige, večeras od 20.00 sati, košarkaši Metalca dočekuju u Hali sportova lidera na tabeli, Budućnost iz Podgorice. U dosadašnje četiri utakmice dva kluba, tri prvenstvene i jednoj prijateljskoj, Budućnost je zabeležila tri pobede – dve u ABA ligi i jednu na Septembarskom turniru u Valjevu.

Podgoričani su do sada doživeli dva poraza, od Crvene zvezde i Partizana u gostima, a pobedili su Zvezdu u „Morači“ i „razmontirali“ Cedevitu u sred Zagreba! Uprkos svemu, Metalac se ne predaje, pa će pokušati da iznenadi, kao što je to učinio u startnoj sezoni ABA lige, bez obzira na to koliko je to „nemoguća misija“.

Taj stav novinarima su prenelei, na uobičajenoj pres konferenciji, plej Nikola Kočović i pomoćni trener Milovan Beli Teofilović, koji je zamenio, kako je rečeno, prehlađenog Vladu Đokića.

Oni ističu da je bitno sprečiti ofanzivni skok centara Budućnosti, posebno Alexa Marića, bivšeg prvotimca Partizana i reprezentativca Australije.

Treneri Metalca ističu kako se ne zna na kojoj je poziciji Budućnost jača – da li pod koševima, gde su se Podgoričani, uz Marića i Subotića, pojačali i Kanačevićem, koji je u prošloj sezoni igrao za Olimpiju, uz mlade „dvometraše“ Rikića i Baćevića, odnosno u spoljnoj liniji, koju predvode Tadija Dragićević, braća Suad i Sead Šehović, te tamnoputi Amerikanci, Kuk i Dženkins.

Naš sud je kako je Budućnost sada jača i na klupi, gde umesto Igora Jovovića, naslednika Dejana Radonjića, sedi Luka Pavićević, jedan od igrača nekada trofejnog sastava splitske Jugoplastike, potom trenera u zemlji i inostranstvu, kao i selektora Crne Gore. Njegov „rukopis“ već je prepoznatljiv, što Valjevcima otežava posao u nastojanjima da eventualnim iznenađenjem dođu do bodova spasa za opstanak u ABA ligi.

Pavićević je, u izjavi za sajt ABA lige, istakao kako su slabiji rezultati Metalca u ovoj u odnosu na prošlu sezonu pre svega posledica manjka pravog pleja u redovima valjevskih košarkaša iz čega se da pretpostaviti kako će Budućnost od početka igrati tvrdo i agresivno, sa posebnim pritiskom na bekove, što obično i čine. Ipak, dodao je Pavićević, Metalac se ne sme potceniti.

Dobro je što su se u Metalcu oporavili Jošilo i Gabrić, koji su izostali protiv Zvezde u „Pioniru“, odnosno što ozleda šake kapitena Kutlešića, čini se, nije ozbiljnije prirode. Posebna injekcija bilo bi ispunjenje obećanja čelnika Metalca dato na sastanku sa igračima i trenerima o isplati (bar) dela dugoavnja od tri i po plate.

Utakmicu će od 20.00 sati, u Hali sportova, suditi Petar Obradović (BiH), Tomislav Hordov (Hrvatska) i Boris Krejič (Slovenija).

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 57 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 1 dan 9 sati

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara