Metalac - Borac (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Borac (arhiva 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
19.02.2016, 10:49

Metalac – Borac za polufinale

č: | fb:

Drugog dana finalnog turnira Kupa Koraća u košarci, koji se igra u Nišu, Metalac se sastaje sa čačanskim Borcem od 17.00 sati. Od 21.00 sat igraju Crvena zvezda i Smederevo, a sinoć su plasman u polufinale izborili Partizan pobedom nad FMP-om 85:83 i Mega, koja je savladala domaći Konstantin sa 78:61.

Valjevski košarkaši su zbog finansijskih problema u Niš otputovali tek danas, u dvorani Čair neće imati ni jedan trening, a trener Vladimir Đokić je novinarima rekao kako će Metalac učiniti sve da se ne ponovi prošlogodišnje učešće na Kupu Koraća, takođe u Nišu, kada je Vršac načinio iznenađenje i Valjevce vratio kući ranije no što su planirali.

„Pamtimo poraz od Vršca, nadam se da se to ovoga puta neće ponoviti iako cenim Borac i ono što trener Rale Bojić godinama radi. Ipak, smatram da smo kvalitetniji, na nama je da pokažemo kako je ABA liga jača od KLS“, kazao je Đokić.

On je ustvrdio da će se odlasci pojedinih igrača Metalca, koji su zbog dugova kluba slobodni agenti završiti na Maleševiću, Jankoviću i Bakiću, te da ostali cene to šta je Metalac do sada učinio za njih.

„Razgovoaramo svakodnevno, dogovor je da okončamo ABA ligu u ovom sastavu (preostale su još utakmice sa Olimpijom i Megom, prim BV) i izborimo opstanak, a onda da se pojačamo sa dva igrača i napadnemo drugo mesto u Superligi Srbiji i obezbedimo igranje u ovom rangu i u narednoj sezoni. Kvalitet imamo, dobro radimo, atmosfera je dobra uprkos svemu“, rekao je Đokić. On je dodao kako je počela isplata dugovanja, te da veruje klupskim čelnicima, koji čine sve kako bi finansijskim teškoćama došao kraj.

Borac je klub sa velikom tradicijom, našoj košarci dao je mnoga poznata imena – od Mišovića, Kićanovića i Obradovića, do Jorovića. Nosioci igre sada su mladi bek Avramović, najbolji strelac i MVP Kls do sada, pa Mićević, Stanojević, Mitrović, Radonjić... Čačani u Niš stižu sa ambicijom da pobede i plasiraju se u polufinale, gde ih čeka Mega, a sigurni su učenici i SLS.

U redovima Metalca igraju i Majstorović, Todorović, Jošilo i Kočović, koji su košarkaški prohodali u Čačku, te će i to biti motiv više i jednima i drugima da večeras prikažu dobru igru. U Borcu smatraju da su jači na bekovskim pozicijama zbog Metalčevih problema sa plejmejkerima, ali i da treba zaustaviti tandem centara Majstorović – Jevtović. Vlada Đokić reče kako bi mogao da odluči skok, gde Metalac ima prevagu, odnosno da bi agresivna igra od početka morala da da efekat i donese pobedu protiv Borca.

Metalac je do sada, na turnirima u Nišu i Kragujevcu, učestvovao četiri puta i ispadao posle prvog kola. Možda i tabla na jednom od koševa, polomljena na treningu u utorak uveče, nagovešatava bolje dane...

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 18 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara