Gabrić u duelu sa Avramovićem i Stanojevićem (foto: www.kss.rs)
Gabrić u duelu sa Avramovićem i Stanojevićem (foto: www.kss.rs)
19.02.2016, 20:34

Metalac pobedio u produžetku

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Borac sa 96:86 (19:26, 21:14, 22:28, 22:16, 12:2) u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Koraća u Nišu i po prvi put se plasirao u polufinale. Sutra od 17.00 sati valjevski košarkaši igraju protiv Mege. Utakmica je rešena tek posle produžetka od pet minuta s obzirom na to da je u regularnom vremenu bilo 84:84. Čačani su dodatnih pet minuta izborili u poslednjih sedam sekundi, posle promašene trojke Mićevića, pri vođstvu Valjevaca od 84:82, kada je Stanojević uhvatio loptu i iz teške pozicije uspeo da je proturi kroz obruč!

Bila je to zanimljiva utakmica za gledanje, doduše sa obostrano puno grešaka ali i lepih poteza, sa puno trčanja i fajterskioh okršaja pod koševima. Borac je imao deset poena prednosti već u drugom periodu, Metalac je to stigao, pa on poveo sa deset poena razlike ali se ni Čačani nisu predavali.

Iako je iskustvo zbog igranja u ABA ligi bilo na strani Metalca, koji je i fizički dominantniji, možda je, ipak, pitanje pobednika rešila povreda skočnog zgloba Stevanovića do koje je došlo pri doskoku početkom četvrte četvrtine. On je u tim trenucima bio najefikasniji igrač Borca, korisniji i od Alekse Avramovića, a njegovu šutersku ulogu, često nekritično, pokušao je da preuzme krilni centar Mićević, koji je iz svih oružja palio, posebno u produžetku, ali, srećom, nije uspevao da pogodi kao u pojedinim delovima utakmice pre toga.

Najsolidniji utisak u Metalcu ostavili su Rakićević i Jevtović, potom Majstorović, Kutlešić, Gabrić i Jošilo. Pomagali su i ostali koliko su mogli izuzev juniora Badovinca, koji je svih 45 minuta presedeo na klupi. Rakićević je, međutim, mogao biti i tragičar u situaciji kada je, pri tesnom rezultatu za Metalac, odlično povukao kontru preko čitavog terena ali je promašio pri pokušaju zakucavanja.

I večeras su se povremeno pojavljivale ranije slabosti u igri Metalca – nekritična selekcija šuta za tri poena, odnosno neefikasnost sa linije slobodnih bacanja, koja se prebrzo izvode bez upobičajenog „rituala“. Srećom, kada je bilo najpotrebnije, Jevtović nije mašio „penale“.

Trener Đokić bio je zadovoljan pobedom i naglašava problem oporavka ekipe za sutrašnju polufinalnu utakmicu sa Megom, koja je imala dan odmora jer je sinoć igrala protiv Konstantina. Trener čačanskih košarkaša Raško Bojić, koji je često menjao ritam igrajući i „zonu 2-3“, što su Valjevci i očekivali, naglašava značaj većeg iskustva Metalca u ovakvima utakmicama, odnosno peh sa povredom beka Stevanovića.

Sportska dvorana „Čair“ u Nišu. Gledalaca: 1.500 (prema sajtu www.kls.rs). Sudije: Mažić, Čukalović i Prpa. Delegat: rašinac.

Metalac: Kočović 2, Badovinac, Čampara 2, Kutlešić 10, Majstoović 11, Jevtović 27, Jošilo 6, Rakićević 25, B. Đukanović, Todorović, Gabrić 13.

Borac: Čarapić, Mitrović, Popović 2, Mićević 22, Avramović 19, Bojović, Marković, Radonjić 3, Stanojević 10, Radović, Stevanović 25, Mišković 2.

Metalac je, dakle, u svom petom učešću na finalnom turniru Kupa Koraća u ovom formatu konačno stigao do polufinala. Uz to, u Superligi Srbije, Valjevci i Čačani odigraće još dve zanimljive utakmice kao u stara dobra vremena.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 19 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 3 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara