Simultanka na Trgu vojvode Mišić a (arhiva)
Simultanka na Trgu vojvode Mišić a (arhiva)
01.03.2016, 08:44

Karpov ponovo u Valjevu

č: | fb:

Bivši svetski prvak u šah, ruski velemajstor Anatolij Karpov ponovo je gost Valjeva i Srbije. U Valjevu je odigrao simultanku na 20 tabli i pobedio sa 19:1, remije su izborili nekadašnji fudbalski as Dragoslav Šekularac i Andreja Savić, bivši šef BIA za vreme ministrovanja Dušana Mihajlovića.

Pored nekoliko valjevskih šahista, sa advokatom Lukom Aćimovićem i „Krginom“ Jocićem na čelu, odnosno najtalentovanim polaznicima Škole šaha „Antonije Purić“ VŠK „Sveti Nikolaj“, igrali su i gosti iz Beograda. Među njima i kantautor Miki Jevremović, te košarkaški trener Vlada Đurović, koji je pre nekoliko sezona vodio Metalac, inače stalni Šekularčev partner na „cugeru“.

Karpov je sa 19:1 dobio i simultanku na 20 tabli u Loznici, gostovao je i u Mionici. Bivši svetski prvak, inače počasni građanin Valjeva, koji u Valjevu i Srbiji gostuje na poziv dr Boška Đukanovića, simultanku će odigrati i u Resavici, kod manastira Mileševa u okolini Prijepolja.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 6 sati 6 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar