Nagrađeni (foto: Đorđe Đoković)
Nagrađeni (foto: Đorđe Đoković)
01.03.2016, 19:57

KK Metalac i Vlada Đokić opet najbolji

č: | fb:

Na večerašnjoj svečanosti u Valjevskoj gimnaziji proglašeni su najbolji sportisti u 2015. godini u izboru Gradskog sportskog saveza (GSS). KK Metalac je najbolji sportski kolektiv, njegov trener Vladimir Đokić je najbolji trener, a profesor fizičke kulture u Prvoj onovnoj školi Zoran Radović je najbolji sportski radnik.

Kako je obrazloženo, KK Metalac je priznanje zaslužio uspesima u debitantskoj sezoni ABA lige, gde je u sezoni 2014/15. osvojio šesto mesto i izborio plasman u Evrokup (u kojem se nije takmičio zbog nedostatka finansijskih sredstava, prim BV). Đokić je, uz rad u Metalcu, sa mladom selekcijom Srbije U-20 na EP u Italiji osvojio zlatnu medalju. Profesor Radović je dugogdišnji pregalac u školskom sportu, posebno u fudbalskoj sekciji škole, koja postoji 20 godina i okuplja i dečake i devojčice.

Radomir Simić uručuje priznanje Vladimiru Đokiću

Radomir Simić uručuje priznanje Vladimiru Đokiću (Foto: Đorđe Đoković)

Zoran Radović

Zoran Radović (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji sportisti u seniorskom uzrastu nisu birani jer je Upravni odbor GSS, koji je razmatrao 23 predloga pristigla iz klubova i sportskih saveza, ocenio da niko od predloženih kandidata ne ispunjava kriterijume iz postojećeg pravilnika o nagrađivanju. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, najbliži zvanju najboljeg sportiste u muškoj konkurenciji bili su košarkaš Petar Rakićević, član Metalca (nedostajalo mu je dva meseca staža u tom klubu) i mlade selekcije Srbije (U-20) na EP u Italiji, odnosno rvač Marko Jovanović iz RK Mladost (nedovoljan broj učesnika u njegovoj kategoriji na zvaničnim takmičenjima).

Slavica Božić

Slavica Božić (Foto: Đorđe Đoković)

Matija Milovanović

Matija Milovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolja mlada sportistkinja je triatlonka Slavica Božić, gimnazijalka, a najbolji mladi sportista Metalčev atletičar Matija Milovanović iz Treće osnovne škole. Milovanović se istakao rezultatima na državnim prvenstvima u svom uzrastu, dok je Božićeva osvojila „srebro“ na Balkanskim igrama u triatlonu.

Za sportska postignuća u 2015. godini pohvaljeni su košarkaš Marko Šarenac iz Metalca, plivačica Milica Ristić iz Valisa, atletičarka Dunja Radojičić iz Metalca, rvač Bojan Đurđević iz Mladosti, bokser Stefan Marković iz Metalca, te karatisti Jovana Marković i Nikolina Đurić iz Karate kluba 014, odnosno Đorđe Branković iz KK Zvezda.

Dunja Radojičić

Dunja Radojičić (Foto: Đorđe Đoković)

Đorđe Branković

Đorđe Branković (Foto: Đorđe Đoković)

Stefan Marković

Stefan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Priznanja najboljima uručili su čelnici Upravnog odbora GSS, Radovan Terzić (fudbal), Radomir Simić (košarka), Vojislav Andrić (rukomet), Rade Marković (rvanje) i Branislav Kovačević. (triatlon i plivanje).

Večerašnji program vodili su gimnazijski maturanti Milica Đurić i Jovan Petrović, a tradicija izbora najoljih sportista Valjeva, sa kraćim prekidima, duga je preko 60 godina. Posle Napreda i Radio Valjeva, odnosno SOFK-e i SIZ-a fizičke kulture (zajedno sa Napredom), u poslednje tri godine izbor je preuzeo Gradski sportski savez Valjeva.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 5 sati 31 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar