Kolja Janković i Mina Marković  (foto: Aleksandar Ružičić)
Kolja Janković i Mina Marković (foto: Aleksandar Ružičić)
07.03.2016, 19:21

Mina Marković prvakinja zapadne Srbije

č: | fb:

Na finalnom turniru za prvenstvo zapadne Srbije u streljaštvu (vazdušna puška), u omladinskoj i pionirskoj konkurenciji, održanom u Valjevu, od domaćih takmičara najviše uspeha imala je Mina Marković iz kluba Centar Plus, koja je bila najbolja juniorka. Ona je pobedila sa 368 krugova, ispred klupske drugarice Ivane Krstivojević (355), Teodore Todorović (Gornji Milanovac, 349) i klupske drugarice Teodore Petrović (344).

Kod juniora, pobednik je Đorđe Savić iz Kosjerića sa 368 kruga, dok je Stefan Petrović iz Valjeva bio šesti sa 338 krugova u konkurenciji osam takmičara. Među pionirima, pobednik je David Milivojević (GM) sa 180 krugova, a među pionirkama Emilija Ponjavić, takođe iz Gornjeg Milanovca sa 177 krgova. Peta je bila Aleksandra Branković (Centar Plus) sa 166 krugova.

Ekipno, najviše uspha imali su mladi takmičari iz Družine Dragan Jevtić Škepo iz Gornjeg Milanovca. Učestvovali su i strelci iz Ivanjice, Bajine Bašte, Arilja, Guče i Požege.

Učesnici turnira u streljaštvu

Učesnici turnira u streljaštvu (Foto: Aleksandar Ružičić)

Takmičenje je održano u streljani za vazdušno oružje u Naselju zbratimljenih gradova, u adaptiranom prostoru nekadašnje Divine prodavnice itisona. Streljaštvo u Valjevu ponovo živi, što je razlog više za akciju obnove MK strelišta na Senjaku za šta se Kolubarske.rs zalažu nekoliko meseci.

Tu našu akciju, uz valjevske streljačke družine, podržava i novoformirani Streljački savez zapadne Srbije, a pomoć je obećana i u Gradskoj upravi.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 2 sati 51 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar