Mega leks - Prievidza (foto: Đorđe Đoković)
Mega leks - Prievidza (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2016, 21:36

Mega najubedljivija

č: | fb:

Prvog dana trodnevnog Međunarodnog juniorskog košarkaškog turnira, koji se igra u okviru proslave 20. marta – Dana Valjeva, plasman među četiri ekipe koje će odlučivati o pobedniku izborili su prošlogodišnji pobednik Mega, trostruki šampion Partizan, ljubljanska Olimpija i Sportska akademija iz Skoplja.

Za plasman od petog do osmog mesta boriće se Metalac, Prievidze iz Slovačke, sarajevski Koš i Igokea iz Laktaša, kod Banja Luke. Rezultati današnjih utakmica: Koš - Olimpija 84:88, Partizan – Igokea 83:53, Metalac – Sportska akademija 45:53, Mega – Prievidze 75:38.

Mega leks - Prievidza

Mega leks - Prievidza (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji utisak, bar rezultatski, ostavili su Mega i Partizan. Najefikasniji kod Mege bili su Bogdan Nedeljković sa 13 i Marko Pecarski sa 12 koševa, dok su najefikasniji u ekipi borbenih Slovaka bili Jakub Kadaši sa 8 i Samir Hebibi sa 7 poena.

Kod Partizana, koji se uglavnom oslanjao na šut spolja, samo dva igrača bila su dvocifrena – reprezentativac Stefan Adžić sa 20 i Ljubo Popović sa 13 poena. Aljoša Janković sa 16 i Dalibor Ilić sa 13 bili su najefikasniji u Igokei.

Partizan - Igokea

Partizan - Igokea (Foto: Đorđe Đoković)

Partizan - Igokea

Partizan - Igokea (Foto: Đorđe Đoković)

Rezultatski najneizvesnija bila je utakmica između Ljubljančana i Sarajlija. Koš je dugo vodio, imao je i uverljivu prednost (22:9, 54:47), ali su uporni „zmajčeki“ uspeli da preokrenu rezultat i zasluženo slave. Kod Olimipje, Dragan Nik postigao je 17, a Maks Klajnšček i Nemanja Šćekić po 10 poena. Ernan Sertović je sa 27 poena bio najbolji strelac prvog dana turnira, dok je Vedran Mirković postigao 11 koševa.

Koš - Olimpija

Koš - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

Koš - Olimpija

Koš - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac je imao zdušnu podršku stotinak gledalaca na tribinama Hale sportova ali su makedonci bili uigraniji i manje su grešili. Uopšte, viđeno je puno trčanja, a malo košarkaških akcija, posebno kod Metalca. Sve se svodilo na jurnjavu i paljbu za tri poena. Na Marku Šarencu bio je veliki pritisak, postigao je 18 koševa, dok je prijatno iznenadio Dragan Vasić sa 10 poena. Razočarao je Sava Kuburović (4), a više se očekivalo i od Bojana Bogdanovića (9). Očito je i to da Metalac ne trenira u Hali spotova, pa su se momci posle manje sale u Omni centru ponašali kao izgubljeni u moru!

 

Metalac - Sportska akademija

Metalac - Sportska akademija (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac - Sportska akademija

Metalac - Sportska akademija (Foto: Đorđe Đoković)

Sutra se od 13.00 i 15.00 sati igraju utakmice za plasman od petog do osmog mesta – Prievidze-Koš i Igokea-Metalac, a od 17.00 i 19.00 časova za plasman među četiri najbolje ekipe – Mega-Olimpija i Partizan-Sportska akademija. Turnir na kojem učstvuju mladi košarkaši rođeni 1999. i 2000. godine otvorio je Aleksandar Vujić – Subotić, predsednik Organizacionog odbora.

Otvaranje turnira

Otvaranje turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Suorganizator je po tradiciji i KSS, koji obezbeđuje pehare, medalje, a snosi i troškove sudija i zapisničkog stola. Valjevski organizatori očekuju da će se poslednjeg dana, u nedelju, pojaviti neko od čelnika KSS kako bi najboljima uručio priznanja. Takođe po tradiciji, biraće se MVP turnira, najbolji strelac, kao i najbolja petorka. Sve ekipe smeštene su u Narcisu.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 43 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan 2 sati

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara