Partizan - Sportska akademija (foto: Đorđe Đoković)
Partizan - Sportska akademija (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2016, 19:28

U finalu Partizan – Olimpija

č: | fb:

U finalu Međunarodnog juniorskog košarkaškog turnira, koji se igra u okviru obeležavanja 20. marta – Dana Valjeva, sutra (17.00) će se sastati Partizan i Olimpija. Crno-beli su danas pobedili Sportsku akademiju iz Skoplja sa 55:49, dok je Olimpija bila bolja od prošlogodišnjeg pobednika Mege rezultatom 68:65. Za treće mesro, od 15.00 sati, sutra igraju Mega i Sportska akademija.

Partizan - Sportska akademija

Partizan - Sportska akademija (Foto: Đorđe Đoković)

Partizan je u prvom poluvremenu nadigrao borbene Makedonce , koji su se u nastavku oporavili i zapretili preokretom. Oni igraju atipično, dobro kontrolišu loptu i ne predaju se bez obzira na trenutni rezultat. Kod crno-belih, najefikasniji su ponovo bili Popović sa 15 i Adžić sa 14 koševa, dok su u ekipi Sportske akademije po 12 poena ubacili Milevski, Todorovski i Tursunov. Partizan je do sada tri puta osvajao pobednički pehar.

 

Mega leks - Olimpija

Mega leks - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

Olimpija je neočekivano skinula sa trona prošlogodišnjeg pobednika Megu i po drugi put za pet godina izborila plasman u finale. Odlučile su dve trojke Gorbačova, koji je ukupno postigao 11 poena, kao i Kralj, koji se povredio. Nik Dragan je ubacio 12, a Klajnšček 15 poena.  Kod Mege, najefikasniji su bili Pecarski sa 22, Matić sa 14 i Virijević sa 11 koševa.

U utakmici za peto mesto, od 13.00 sati, sastaće se sarajevski Koš i Igokea iz Laktaša, kod Banja Luke, dok će od 11.00 sati za sedmo mesto igrati Metalac i Prievidze iz Slovačke.

Kos - Prievidza

Kos - Prievidza (Foto: Đorđe Đoković)

Sarajlije su savladale Slovake sa 91:85 ponajpre zahvaljujući efikasnoj igri Bavčića (28), Sertovića (22), Mirkovića (13) i Barukdžije (12), dok su najbolji strelci za Prievidze bili Kadaši (23), Hebibi (22) i Magdolen (13).

Metalac - Igokea

Metalac - Igokea (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac je u neizvesnoj završnici poražen od Igokee sa 57:62. Valjevci su u nekoliko navrata jurili „minus tri“ ali nisu uspevali da stignu. Odlučila je visina gostiju iz Laktaša, što je donelo njihovu efikasnu igru u reketu. Mladim valjevskim košarkašima nedostaju utakmice sa jačim protivnicima jer je propušteno nekoliko poziva za turnire zbog trenutno nezavidne finansijske situacije u klubu. Kod Metalca, Šarenac je postigao 16, Kuburović 11, a Vasić i Jelić po 9 poena. Dvocifreni košgeterski učinak kod Igokee imali su Janković (20), Radosavljević (18) i Ilić (14)..

Utakmice je u Hali sportova pratilo stotinak gledalaca, a sudili su valjevski arbitri Mizdrak, Milovanović, Stanić, Petrović, Vuković...

Pehare i medalje za najbolje obezbedio je KSS, a treneri ekipa će sutra proglasiti MVP igrača, najboljeg strelca i prvu petorku turnira.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 17 sati 48 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara