Pobednici turnira, ekipa Partizana (foto: Đorđe Đoković)
Pobednici turnira, ekipa Partizana (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2016, 20:01

Partizan povratio prelazni pehar

č: | fb:

Pobedom od 71:51 u večerašnjoj finalnoj utakmici protiv ljubljanske Olimpije mladi košarkaši Partizana po četvrti put su pobedili na Međunarodnom juniorskom turniru, igranom u okviru programa obeležavanja 20. marta – Dana Valjeva. Prva dva puta to je bilo (2012, 2013) na „Memorijalu Luke Stančića“, potom su pobedili i 2014, a ove godine su povratili prelazni pehar, koji je prošle godine pripao Megi. Olimpija je na pet turnira dva puta bila u finalu, prvi put poražena od crno-belih 2013. na Stančićevom memorijalu.

Partizan - Olimpija

Partizan - Olimpija (Foto: Đorđe Đoković)

Treća je bila Mega posle današnje pobede protiv Sportske akademije iz Skoplja sa 82:60. Peta je Igokea, koja je savladala sarajevski Koš sa 62:57, dok je sedmi Metalac posle pobede protiv Prievidze iz Slovačke rezultatom 69:55.

Treneri su za MVP turnira proglasili centra crno-belih Aleksu Komazeca, a uz njega u najboljoj petorci turnira su još Stefan Adžić (Partizan), Marko Pecarski (Mega), te Maks Klajnšček i David Kralj (Olimpija). Najbolji strelac sa 66 poena je Eman Šertović iz ekipe Koš. U brzom šutiranju trojki najviše uspeha imao je Aleksa Matić iz Mege.

MVP turniira Aleksa Komazec i Dušan Kutlešić

MVP turniira Aleksa Komazec i Dušan Kutlešić (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolja petorka turnira

Najbolja petorka turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji trojkaš Aleksa Matić

Najbolji trojkaš Aleksa Matić (Foto: Đorđe Đoković)

U finalnoj utakmici crno-beli su stigli dvocifren „minus“ i preokrenuli rezultat zahvaljujući agresivnoj odbrani. Ljubo Popović sa 23 i Miloš Novaković sa 15 poena bili su najefikasniji kod Partizana, a Maks Klajnšček je sa 12 poena bio najbolji „zmajček“.

U utakmici za treće mesto, Pecarski sa 26 poena i Mišković sa 10 koševa bili su dvocifreni kod Mege, dok je kod Skopljanaca Leonid Todorovski postigao 18 poena.

Igokea je dobila BiH derbi za peto mesto, a Danilo Cvetić i Dragan Blaesić su sa po 11 poena bili najefikasniji u ekipi iz Laktaša, dok je Eman Šertović sa 17 koševa predvodio Sarajlije. Metalac je pobedom protiv Prievidze „fenjer“ predao gostima iz Slovačke zahvaljujući efikasnom Marku Šarencu (26), te Savi Kuburoviću (12), dok su Jakub Banjaš (13) i Matuš Magdolen (12) bili dvocifreni kod borbenih Slovaka.

Metalac - Prievidza

Metalac - Prievidza (Foto: Đorđe Đoković)

Iz KSS, koji je darovao pehare i medalje kao suorganizator niko nije došao, pa su priznanja uručivali Dušan Kutlešić, kapten Metalca, Aleksandar Bućan, selektor U-20 selekcije Srbije i Aca Blažić, potpredsednik Organizacionog odbora turnira „Valjevo 2016“. Ni poseta od stotinak gledalaca nije bila na nivou ranijih turnira, a pojedini poznavaoci košarke skloni su da kažu kako je „bilo pojedinačnog kvaliteta, ali da to nije ni blizu onome viđenom ranije“. Ni Partizanova ekipa ne može se meriti sa seklekcijom u kojoj su bili Vanja Marinković i Glišić, odnosno prošlogodišnjim Meginim sastavom ili nekadašnjem izdanju Splićana, recimo.

Organizatorima bi valjalo da na vreme razmisle zbog čega je to tako i šta bi valjalo činiti da se, ako je moguće, turniru vrati stari sjaj. Budžetski i ini novci se troše te troše, možda je u pravu bio stari košarkaški vuk Janez Drvarič iz Slovenije, koji je prošle godine potpisniku ovih redova kazao kako „ljudi čine sve“!

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 15 sati 6 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 8 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara