Registracija Prijava preko FB
Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2014, 12:06

Bora Džaković u Metalcu

č: | fb:

Među promenama u KK Metalac je i angažovanje iskusnog trenera Bore Džakovića, Mostarca iz Beograda, za koordinatora rada Škole košarke kako bi i taj segment bio unapređen posle višegodišnje improvizacije ozbiljnog rada. Uz Džakovića sa najmalđima rade i Ikica Ilić, Gale Simeunović, Voja Kecojević, Milinko Petrovioć, Vlada Mišković... Termini su bili obezbeđeni u Omni centru, po školama. Ekipa Kolubarskih.rs bila je na treningu u Hali sportova, koja je takođe otvorila vrata najmlađim košarkašima.

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Tridesetak dečaka na jednom košu otkriva prve tajne magične igre pod obručima, oni stariji, koji su već u toj priči, na drugom košu rade složenije elemente driblujući oko stolice, „zamišljenog protivnika“. Treneri su tu, pokazuju, koriguju, savetuju. Vri kao u košnici.

„Ljudima u Metalcu sam rekao da u ozbiljnom klubu sve počinje od sistematskog rada sa decom. Zbog toga sam i došao u Valjevo, želim da pomognem koliko je to moguće, treba strpljenja i prolivenog znoja. Dogovorili smo se da zajedno zasučemop rukave, dobrih trenera u ovom poslu nikad nije mnogo“, kaže Džaković za Kolubarske.rs.

Džaković nastoji da ustroji sistem, da sa kolegama bude drug i prijatelj, da sarađuju bez zavisti. Smatra da je organizovanje međunarodnog juniorskog turnira u Valjevu „prava stvar“ mada mu nije jasno zbog čega više ne nosi ime pokojnog Luke Stančića (1939-1990) koga neobično ceni, kao i ono što je dao valjevskoj, srpskoj i jugoslovenskoj košarci. Pojasnili smo mu pozadinu čitavog „slučaja“, slegao je ramenima ne želeći da komentariše valjevske zađevice.

„Znam samo jedno, politici nije mesto u sportu!“, otelo mu se, ipak.

Trening mlađih selekcija Metalca

Trening mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Na prvenstvenim utakmicama Metalca, na pauzi u poluvremenu, dve ekipe pionira, koje vodi Ikica Ilić, igraju revijalne utakmice. Vidljiv je napredak, ima klinaca koji obećavaju. Pionirske selekcije su, i o trošku roditelja, učestvovale na turnirima u Češkoj ili Španiji. Kadeti i juniori igrali su svoje lige u organizaciji KS Zapadne Srbije, imali su i rezultata, ali, kao po pravilu, nije bilo novca za učešće na kvalifikacionim turnirima za popunu Jedinstvene lige Srbije u ta dva uzrasta. Sada se pojavio i Student 014, zajednička ekipa nastupala je Juniorskom turniru u martu, možda će se, ako bude novca, takmičiti i Drugoj srpskoj ligi za seniore.

Bora Džaković (68) je počeo kao trener u beogradskom „22. decembru“, kada se taj klub uspešno takmičio u Srpskoj ligi (u SFRJ). Ušće je vodio Boža Maljković, IMT kao drugu ekipu Partizana Dragan Šakota, valjevski Student Ikica Ilić!

Potom je Slobodu iz Tuzle uveo u Prvu saveznu ligu, trenirao je i Crvenu zvezdu i Partizan, sa njima osvajao titule, radio u inostranstvu...

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 8 sati 59 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 5 sati 7 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...