Registracija Prijava preko FB
Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2014, 12:06

Bora Džaković u Metalcu

č: | fb:

Među promenama u KK Metalac je i angažovanje iskusnog trenera Bore Džakovića, Mostarca iz Beograda, za koordinatora rada Škole košarke kako bi i taj segment bio unapređen posle višegodišnje improvizacije ozbiljnog rada. Uz Džakovića sa najmalđima rade i Ikica Ilić, Gale Simeunović, Voja Kecojević, Milinko Petrovioć, Vlada Mišković... Termini su bili obezbeđeni u Omni centru, po školama. Ekipa Kolubarskih.rs bila je na treningu u Hali sportova, koja je takođe otvorila vrata najmlađim košarkašima.

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Tridesetak dečaka na jednom košu otkriva prve tajne magične igre pod obručima, oni stariji, koji su već u toj priči, na drugom košu rade složenije elemente driblujući oko stolice, „zamišljenog protivnika“. Treneri su tu, pokazuju, koriguju, savetuju. Vri kao u košnici.

„Ljudima u Metalcu sam rekao da u ozbiljnom klubu sve počinje od sistematskog rada sa decom. Zbog toga sam i došao u Valjevo, želim da pomognem koliko je to moguće, treba strpljenja i prolivenog znoja. Dogovorili smo se da zajedno zasučemop rukave, dobrih trenera u ovom poslu nikad nije mnogo“, kaže Džaković za Kolubarske.rs.

Džaković nastoji da ustroji sistem, da sa kolegama bude drug i prijatelj, da sarađuju bez zavisti. Smatra da je organizovanje međunarodnog juniorskog turnira u Valjevu „prava stvar“ mada mu nije jasno zbog čega više ne nosi ime pokojnog Luke Stančića (1939-1990) koga neobično ceni, kao i ono što je dao valjevskoj, srpskoj i jugoslovenskoj košarci. Pojasnili smo mu pozadinu čitavog „slučaja“, slegao je ramenima ne želeći da komentariše valjevske zađevice.

„Znam samo jedno, politici nije mesto u sportu!“, otelo mu se, ipak.

Trening mlađih selekcija Metalca

Trening mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Na prvenstvenim utakmicama Metalca, na pauzi u poluvremenu, dve ekipe pionira, koje vodi Ikica Ilić, igraju revijalne utakmice. Vidljiv je napredak, ima klinaca koji obećavaju. Pionirske selekcije su, i o trošku roditelja, učestvovale na turnirima u Češkoj ili Španiji. Kadeti i juniori igrali su svoje lige u organizaciji KS Zapadne Srbije, imali su i rezultata, ali, kao po pravilu, nije bilo novca za učešće na kvalifikacionim turnirima za popunu Jedinstvene lige Srbije u ta dva uzrasta. Sada se pojavio i Student 014, zajednička ekipa nastupala je Juniorskom turniru u martu, možda će se, ako bude novca, takmičiti i Drugoj srpskoj ligi za seniore.

Bora Džaković (68) je počeo kao trener u beogradskom „22. decembru“, kada se taj klub uspešno takmičio u Srpskoj ligi (u SFRJ). Ušće je vodio Boža Maljković, IMT kao drugu ekipu Partizana Dragan Šakota, valjevski Student Ikica Ilić!

Potom je Slobodu iz Tuzle uveo u Prvu saveznu ligu, trenirao je i Crvenu zvezdu i Partizan, sa njima osvajao titule, radio u inostranstvu...

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 1 sati 47 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 58 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...