KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2016, 10:42

Košarkaši Metalca opet bolji u Čačku

č: | fb:

KK Metalac je po drugi put pobedio Borac u Čačku u pripremnoj utakmici za start u Superligi Srbije, 8. maja. Ovoga puta bilo je 85:83 (20:22, 24:32, 29:11, 12:18), a koševe su postigli Koćović 3, Kutlešić 22, Majstorović 27, Rakićević 6, Čampara 6, Todorović 9, Gabrić 12. Odlučila je trojka Todorovića, a prethodno je Stevanović (Borac) promašio oba slobodna bacanja. Raduje da je kadet Marko Šarenac na terenu proveo sedam minuta. Beležimo i to da su Jevtović i Kutlešić u svom Užicu igrali za Slobodu protiv Partizana na humanitarnoj utakmici za pomoć bolesnoj sugrađanki.

Trener Vlada Đokić i dalje zagonetno obećava da će „pojačanja biti“, dok se po lokalnim medijima špekuliše kako su trenutno u igri plej Jovan Novak iz Vršca, koji je igrao u Poljskoj, i centar Đorđe Gagić, nekadašnji Partizanov reprezentativac koji je sada u Italiji. Prema istim izvorima, plej Sokolović nije prošao na probi, dok je Đokić (FMP) povređen pa bi bio „mačka u džaku“.

Čačani će u Valjevu gostovati 28. aprila u 18.00 sati, a prema ranijim najavama revaš sa crno-belima igrao bi se pre toga (23/24. aprila).

 

Kraj odbojkaške sezone

 

U upravo završenoj odbojkaškoj sezoni najviše uspeha imale su odbojkašice Železničara, koje su u plej-ofu dogurale do polufinala, gde ih je zaustaviloJedinstvo (St. Pazova) sa 3:0 u mečevima, dok su. odbojkaši Spartaka u četvrtfinalu plej-ofa poraženi od Novopazaraca (1:3).

Muška ekipa VA 014 sačuvala je prvoligaški status, dok je ŽOK Valjevo moralo u niži rang sa pdomlađenim sastavom i čestim, bespotrebnim promenema trenera. U Drugoj ligi Centar za odbojkašice Ubljanke su morale da se zadovolje drugim mestom, beogradska Roda je novi prvoligaš posle dvostrukog uspeha u međusobnim mečevima. Ljiški Spartak je sa 3:2 pobedio ŽOK Srbijanka 014 u Valjevu, u poslednjem kolu, i zadržao mesto pri vrhu tabele, dok će podmlađene Valjevke, kao pretposlednje, morati u niži rang. U Međuregionalnoj ligi Šabac-Valjevo, mionička Ribnica je daleko bolja od ĐOK Osečina.

 

Uspeh strelaca u Gornjem Milanovcu

 

Na prvenstvu zapadne Srbije u Gornjem Milanovcu prvo mesto u gađanju vazdušnom puškom osvojila je Mina Marković (Centar plus) iz Valjeva, koja u seniorskoj konkurenciji „ubila“ 371 krug, dok je treće mesto među seniorima pripalo Vojislavu Vuksanoviću iz Družine Ratomir Vasiljević Rato, sa 358 krugova, što je valjevskim ekipama donelo druga mesta u ekipnoj konkurenciji.

Mina Marković

Mina Marković

Vojislav Vuksanović

Vojislav Vuksanović

Najviše uspeha imali su domaćini iz Družine Dragan Jevtić Škepo, odnosno Oka sokolovog iz Kosjerića, a nadmetali su se strelci od pionira do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 21 sati 59 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara