Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2016, 17:00

Samo bod na tri utakmice

č: | fb:

U 25. kolu Srpske lige Zapad klubovi Kolubarskog okruga osvojili su samo bod na  tri utakmice – Ubljani su igrali 0:0 na svom terenu sa Slogom, Valjevci su poraženi u Zubinom Potoku (0:1), dok su Lajkovčani izgubili u Priboju (1:2).

Sve vredno pomena na utakmici Mokra Gora - Budućnost-Krušik viđeno je u drugih 45 minuta. Domaći su u 58. minutu dali gol odluke preko Đorđevića – Kosić je morao bolje da interveniše u tom duelu, kao i Stevanović potom, a Đorđeviću je lopta „legla“ i završila u daljem, gornjem levom uglu Vojisavljevićeve mreže.

Valjevci su potom napadali, stvarali prilike, ali je umetnost šta su, recimo, promašili Isidorović i Milinković. Poslednjih pola sata, domaći su se valjali po terenu, „krali“ vreme“ i uspeli u nakani da osvoje sva tri boda u borbi za opstanak. Iz ove grupe Srpske lige najverovatnije će ispasti pet ekipa jer se u niži rang, po svemu sudeći, vraćaju Radnički KG, Loznica, Sloboda, možda i Sloga iz Petrovca na Mlavi.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Jovanović (Đuketić) – Milinković, Čočović (Đorđević), Rašević, Prokić (Isidorović), St. Ilić – Popović.

FAP je u Priboju pobedio Železničara sa 2:1 golovima Vilareta i Nikačevića i prekinuo pobedničku seriju Lajkovčana za koje je strelac bio Marković Ubljani su izborili mršavih 0:0 sa upornim Kraljevčanima na svom terenu pod Šepkovcem.

Mačva je novom pobedom, 3:0 protiv Zvižda, gotovo obezbedila prvo mesto, ispred Smederevaca i Valjevaca. U 26. kolu, deri je u Valjevu, gde gostuju Ubljani, dok Lajkovčani dočekuju Mokru Goru.

 

Radničkom derbi protiv Spartaka

 

U Zonskoj ligi Drina, u derbiju 25. kola, Radnički je na Petom puku pobedio Spartak sa 1:0 golom Markovića postignutim već u 2. minutu igre. Ljižani su, inače, osvojili Kup na području Kolubarskog kruga pošto su na tom putu savladali Ribnicu (Mionica), Budućnost-Krušik na pećini, a u finalu i lajkovački Železničar sa 2:1 na svom terenu.

Sutra (16.30), u Lajkovcu je derbi Zadrugar-OFK Osečina, dok Brezovica dočekuje Polimlje iz Prijepolja, dok. Ribnica gostuje u Provu, kod Vladimiraca. Provo je naredni protivnik Spartaka u Kup takmičenju.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 2 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 3 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...