Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2016, 13:15

Skupština Metalca u subotu

č: | fb:

Klupska skupština KK Metalaczakazana je za subotu u 11.00 sati u sali za sastanke Hale sportova, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u klupskoj kancelariji, što je prvo oglašavanje zvaničnika od kraja juna, kada je u Kući košarke u Tešnjaru održana pres konferencija dela rukovodstva sa dr Boškom Đukanovićem na čelu. Od optimističkih očekivanja kako nema brige za sudbinu kluba nije se dogodilo ništa, naprotiv.

 

Ostali su dugovi, tada definisani "oko 200 – 220.000 evra", ekipa se raspala, pripreme su kasnile. Treninzi su započeti sa nekoliko momaka iz mlađih selekcija, pa prekinuti, a u klubu su radili samo pioniri, kadeti i juniori. "Bora Džaković i ja okupili smo nekoliko momaka za koje smo mislili da mogu da se bore za opstanak u KLS, ali nam je posle nekoliko treninga rečeno kako se u klub vraća Vlada Đokić", rekao je Kolubarskim.rs Dragan Gale Simeunović.

Simeunović i Džaković su se potom povukli, a Đokić nije prihvatio povratak u Metalac, koji je tužio za nekoliko neisplaćenih plata, u posve nejasnoj situaciji. Posebno što bi sve imalo prizvuk političkog kadrovanja i pokušaja spasavanja kluba. Đokić tvrdi da bi Metalac u KLS mogao do Superlige Srbije sa godišnjim budžetom od 20.000 evra jer na tržištu ima mladih i neafirmisanih igrača, koji ne koštaju mnogo.

 

Zagovornik njegovog povratka na kormilo bio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, koji je bio definisao i način finansiranja i vraćanje dugova, ali izgleda nije naišao na podršku u "košarkaškim strukturama", pa se činilo da će se Metalac, osnovan 1948, ugasiti.

 

Potom se kao spasilac pominjao formalni prdsednik Upravnog odbora Duško Đukanović, koji se mesecima nije pojavljivao u klubu niti je učestvovao u projektu igranja u ABA lige, što je, iz raznoraznih razloga, donelo enormne troškove, koje ljudi u rukovodstvu sa dr Boškom Đukanovićem na čelu nisu mogli da finansiraju.

Ne treba sumnjati u to da Duško Đukanović, dugogodišnji igrač i kapiten tima, voli Metalac, da su mu nakane najčestitije. Ne treba sumnjati ni u to da će ga podržati iskreni prijatelji Metalca, te da će uspeti da formira ekipu u kratkom roku, imenuje trenera i stručni štab, koji bi morali da ulože ogromne napore kako bi se izborio opstanak. Jer, bez obzira na opštu besparicu, gotovo sve ekipe su se pojačale, čak i OKK Beograd, koji je bio ispao iz te lige, a spasao se na ime i tradiciju, odnosno na činjenicu da se širenjem ABA lige i FMP našao u regionalnom takmičenju.

 

Pojačali su se Vršac sa trenerom Gurovićem, čačanski Borac, novajlija Dinamik, gde je šef struke „Muta“ Nikolić, jedan od najbližih saradnika selektora Saše Đorđevića. U kruševcu radi Oliver Popović, a u Kraljevu je trener Boško Đokić.

Doskorašnji Metalčevi igrači su se razišli – u Rumuniji su Malešević, Jevtović, Gabrić, na probi u Italiji su Kutlešić i Kočović, Jošilo je u Čačku... Nejasno je šta biva sa Rakićevićem, koji je trenirao u rodnom Prokuplju.

 

Od subotnje skupštine se očekuju odgovori na najvažnija pitanja, a pitanje svih pitanja je kako ne dozvoliti da se Metalac ugasi? Jedino što se ne bi smelo dogoditi jeste da se skupština ne održi, odnosno da sujete pobede razum. Jer, kako Kolubarskim.rs reče jedan od dosadašnjih članova Upravnog odbora – "mnogo je sujete i međusobnog neuvažavanja; pokušao sam da posredujem, pa sam dobio po turu!"

 

Takmičenje u KLS počinje 8. oktobra, a Metalac u prvom kolu igra sa Dinamikom u Beogradu. Prema važećim propisima do početka KLS mogu da se registruju četiri igrača, a posle prvog kola još dva. Uz dobar izbor i predan rad moglo bi se doći do ekipe koja nešto znači...

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 46 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan 2 sati

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara