Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
13.05.2024, 08:08

GIK proglasila sedam izbornih lista

č: | fb:

Rok za predaju izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Beograda, 14 gradova i 74 lokalne samouprave, koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć.

 

Gradska izborna komisija (GIK) u Valjevu proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva, rečeno je Kolubarskim.rs u GIK.

 

Pod brojem jedan je izborna lista "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", broj dva je "Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović", broj tri je "Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može". Broj četiri je lista "Evropska zelena partija – Ekologija, zeleno Valjevo – stil života", broj pet je lista "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije", broj šest "Patriotska opozicija Valjeva, POKS – Mi snaga naroda dr Branimir Nestorović" i pod brojem sedam je lista "Kasnimo" - Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković.

 

Prema Zakonu o lokalnim izborima, izborna lista podnosi se neposredno izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre dana glasanja. Izborna komisija utvrđuje zbirnu izbornu listu i objavljuje je na veb-prezentaciji najkasnije 15 dana pre dana glasanja.

 

Birački spisak biće zaključen takođe 15 dana pre održavanja izbora, kada će se utvrditi ukupan broj birača na svakoj od lokalnih samouprava koji imaju biračko pravo i koji mogu da glasaju. Konačan broj birača biće utvrđen tri dana pre održavanja izbora do kada su moguće izmene preko resornog ministarstva.

 

Prema dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje je usvojila Skupština Srbije, birači koji su promenili prebivalište posle 3. jula 2023. godine neće moći da glasaju na novoj adresi na predstojećim lokalnim izborima.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 34 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 5 sati 43 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 43 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.