Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2016, 21:00

VŠK bolji od Spartaka

č: | fb:

Na ekipnom prvenstvu Srbije u šahu, koje se igra u Kragujevcu, ekipa VŠK-a pobedila je mladu ekipu subotičkog Spartaka, koju predvodi reprezentativni velemajstor Nikola Sedlak, sa 3,5:2,5. Ceo poen osvojili su Ivan Ivanišević i Branko Damljanović, remizirali su Robert Markuš, Miloš Perunović i Milan Božić, dok je izgubio Danilo Milanović. U 2. kolu, sutra od 16.00 sati, VŠK igra protiv Požege, koja je večeras poražena od Novosadskog ŠK rezultatom 2:4.

 

Startni meč je pokazao da Valjevci, koji slove za jednog od favorita za titulu, neće lako dolaziti do meč bodova iako imaju ekipu u kojoj su reprezentativni velemajstori Ivanišević, Markuš, Perunović i Damljanović. Velemajstor je i Milanović, dok Božić ima titulu intermajstora. VŠK je jedina ekipa koja nema ni jednog stranca (ni sa prostora ex YU), a nije angažovan ni mladi velemajstor Jurij Kuzubov iz Ukrajine, koji je prošle godine, na prvenstvu centralne Srbije, imao sjajn učinak i bio spreman da igra i u Prvoj ligi Srbije.

 

Ova ekipa VŠK-a pojačana velemajstorima Mameđarovim (Azerbejdžan), Morozevičem (Rusija) i Raportom (Mađarska) u novembru će u Novom Sadu igrati klupsko prvenstvo Evrope takođe sa ambicijom da bude prva.

 

Na prvenstvu u Kragujevcu solidne sastave, uz Novosađane, imaju još Jugović (Kać), Sloven (Ruma), beogradska Itaka, a ni ostale ekipe neće se predavati unapred. Tim pre što iz Prve lige na kraju takmičenja u niži rang moraju četiri kluba.

 

VŠK je do sada, oslanjajući se na igrače van Valjeva, osvojio po jednom Kup Srbije (u Subotici) i državno prvenstvo (u Kragujevcu). Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim) bez slobodnog dana, a turnir se završava 2. oktobra.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 12 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.