Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2016, 06:54

VŠK korak bliže tituli

č: | fb:

Pobedom protiv Jugovića iz Kaća od 4,5:1,5 u 6. kolu ekipnog državnog prvenstva u šahu, koje se igra u Kragujevcu, VŠK je načinio važan korak ka osvajanju titule. Ceo poen osvojili su velemajstori Markuš, Damljanović i Milanović, dok su remizirali velemajstori Ivanišević i Perunović, kao i intermajstor Božić.

 

U 7. kolu, od 16.00 sati, VŠK igra protiv Slovena iz Rume, solidnog sastava koji je sinoć igrao 3:3 sa braniocem titule Novosadskim ŠK, a predvode ga velemajstori Igor Miladinović i Dragan Kosić.

 

VŠK iz kola u kolo pokazuje da favorit za titulu, ton igri daju reprezentativci Ivanišević, Markuš i Perunović, kao i iskusni Damljanović i preporođeni Milanović, dok Božić solidno „pliva“ na šestoj tabli. Prednost belih figura maksimalno se koristi.

 

Posle poraza Itake, VŠ je sam u vođstvu na tabeli sa 16 meč bodova, tri više od Itake, a sledi Sloven iz Rume i „Gliga“ iz Pančeva. Žestoka je i borba za opstanak, gde su se pored Požege našli i Spartak, Metalac GM...

 

Na šampionatu se igra 11 kola po Bewrgeru, svako sa svakim, a turnir se završava 2. oktobra.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.