Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2016, 09:00

Silovit start VŠK-a

č: | fb:

Na startu klupskog EP u šahu, koje se igra u Novom Sadu, ekipa VŠK-a pobedila je sa 6:0 rusku ekipu Perfect. Velemajstori Mameđarov, Raport, Morozevič, Ivanišević, Markuš i Perunović savladali su svoje protivnike među kojima je i naš internacionalac, FIDE majstor Bokan. Njega je savladao Ivanišević, a prvi poen uknjižio je mađarski velemajstor Ričard Raport, koji je oženjen srpskom reprezentativkom Jovanom Vojinović.

 

U 1. kolu  najveći favoriti za titulu klupskog prvaka Evrope, ruska Siberia i makedonski Alkaloid izgubili su po poen u pobedama od 5:1, a uverljive su bile i ostale ekipe iz Srbije – beogradski klubovi Itaka i Crvena zvezda, Jelica iz Goračića u Guči i OŠK Paraćin, koji predvoi mladi vm Milan Zajić što je titulu osvojio na prvom "Memeorijalu Selimira Manojlovića" 2015. u Valjevu.

 

U drugom kolu, koje se igra danas od 15.00 sati, VŠK se sastaje sa protivnikom iz Kazana, koje predvode velemajstori Artemiev, Kamski i Timofeev.

 

Turnir se završava 12. novembra, a igra se sedam kola po Švajcarskom sistemu, pa će vrlo brzo doći do mečeva između najvećih favorita od čijeg ishoda će zavisiti i konačni plasman. VŠK je imao startnu poziciju šest, među 62 ekipe, po trenutnom rejtingu svojih velemajstora na rang listi FIDE.

 

U ženskoj konkurenciji EP je pobedom započela i srpska ekipa jelica iz Goračića u Guči.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...