Klupsko EP u šahu (foto: www.serbiachess.net)
Klupsko EP u šahu (foto: www.serbiachess.net)
13.11.2016, 10:16

VŠK deveti

č: | fb:

Posle poraza od 2,5:3,5 u poslednjem kolu klupskog EP u šahu, koje je igrano u Novom Sadu, VŠK je zauzeo deveto mesto sa 10 meč bodova. Novi prvak je skopski Alkaloid, koji u dva derbija 6. i 7. kola odigrao po 3:3 protiv ruskih ekipa Siberija i Mednij vsadnik i titulu osvojio sa 12 meč bodova, bez poraza.

 

U meču sa Azerbejdžancima pobedio je Robert Markuš, remizirali su Mameđarov, Ivanišević i Perunović, dok su poraženi Raport i Morozevič. Posle 2:2, koje je pobedom doneo Markuš, Morozevič nije uspeo da održi remi, a Ivanišević nije realizovao prednost od pešaka više.

 

Na klupskom EP učestvovale su 62 ekipe u kojima su igrali gotovo svi najjači šahisti sveta, pa je plasman srpskih ekipa (pored VŠK-a učestvovali su Itaka, Crvena zvezda, OŠK Paraćin i Jelica) realan odraz mogućnosti srpskih šahista.

 

Slično je i sa ženskom konkurencijom u kojoj je jedino igrala Jelica iz Goračića u Guči, dok su druge dve ekipe odustale jer nisu mogle da obezbede sredstva za kotizaciju i troškove turnira.

 

Nagradni fond na muškom turniru iznosio je 19.500 evra, dok je Alkaloidu pripalo 8.000 evra. Za makedonskog, sada i evropskog klupskog prvaka u šahu igrali su strani velemajstori, a mesto u ekipi kao rezerve imali su Nedev i Pančevski.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 23 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 12 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.