Miroslav Marković (foto: Đorđe Đoković)
Miroslav Marković (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2016, 15:42

Najbolji Božić i Marković

č: | fb:

Najbolji na prvom šahovskom memorijalu "Momčilo Gvozdenović Triša", koji je danas završen u Valjevu, su im Milan Božić iz VŠK-a i vm Miroslav Marković, aktuelni državni prvak i reprezentativac Srbije. Osovjili su po 6,5 poena, a Božić je imao bolje dodatne kriterijume, pa mu je pripalo prvo mesto i nagrada od 60.000 dinara.

 

Po 6 poena osvojili su Popčev (Bugarska), Kostić i Stojanović (BiH). Andrejić ima 5,5, a Ilić, Živković, Živanović, Mitrović, Jevtić i Perović po 5 poena. Po 4,5 poena sakupili su Vaibhav (Indija), Luka Vujić, M. Paramentić i Stojković.            

 

U poslednjem 9. kolu, igranom u Omni centru od 10.00 sati, viđena je serija "slonskih remija" u partijama Stojanović-Božić, Mila Paramentić-Marković, Živković.Kostić, Popčev.Vaibhav, Ilić-Andrejić i Vujić-Stojković. Novim pobedama dečji stomatalog dr Mitrović i Jevtić našli su se u grupi igrača sa po 5 osvojenih poena. Što je lep uspeh.

 

Učestvovala su 23 takmičara, među njima i dve dame Mila Paramentić i mlada Mina Lazić. Ruski šahista Jurij Kuzmin napustio je turnir posle nekoliko kola, sa dva osvojena poena, moguće nezadovoljan očekivanjima kada je krajnji plasman u pitanju. Igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

 

Posebna poslastica bio je derbi valjevskih intermajstora Milana Božića (VŠK) i Dragana Ilića (VŠK 2005), koji je dobio Božić. Uz pobednike, Božića i Markovića, neporažen je bio i valjevski vm Vlada Kostić.

 

Pod pokroviteljstvom Grada Valjeva nagradni fond od 290.000 dinara obezbedila je porodica Gvozdenović. Pravnik Momčilo Triša Gvozdenović (1934-2006), otac valjevskog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, bio je majstorski kandidat u šahu, a boje VŠK-a branio je u "zlatnim godinama" valjevskog šaha.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 29 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 26 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara