Otvaranje turnira 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Otvaranje turnira 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2017, 15:35

Juniorski košarkaški turnir u Valjevu

č: | fb:

U valjevskoj Hali sportova sutra počinje trodnevni 6. Međunarodni juniorski košarkaški turnir uz učešće osam ekipa sa prostora bivše Jugoslavije – Partizan, Crvena zvezda i Mega iz Beograda, Olimpija (Ljubljana), Split, Igokea (Aleksandrovac, BiH), Sparsi (Sarajevo) i Metalac za koji će igrati i momci iz Studenta 014 (Valjevo). Pravo nastupa imaju košarkaši rođeni 2000. godine i mlađi.

 

Sutra od 12.00 sati igraju Olimpja-Sparsi, Mega-Split (14.00), Metalac-Crvena zvezda (16.00), Partizan-Igokea (18.00). U subotu je nastavak kvalifikacija kroz dve utakmice u dve grupe, od 10.00 do 16.00 sati, a u nedelju je završni dan, od 11.00 do 17.00 sati.

 

Finalna utakmica na programu je u 17.00 sati, a pre toga igraju se mečevi za sedmo, peto i treće mesto. Titulu pobednika brani prošlogodišnji pobednik Partizan, koji je četiri puta osvajao turnir, dok je Mega jednom bila pobednik.

 

Kako su najavili organizatori, u nastojanjima da svake godine igraju i nove ekipe, prednost su dobili Sparsi i Splt, dok su od prošlogodišnjih učesnika otpali Sportska akademija iz Skoplja i Prievidze iz tog grada u Slovačkoj.

 

Pokrovitelji su Grad Valjevo, koji je u budžetu za ovu stalnu gradsku manifestacije izdvojio 880.000 dinara, i KSS, dok je budžet turnira oko dva miliona dinara. Razlika je obezbeđena uz pomoć oko 60 sponzora. Svi učesnici biće smešteni u hotelu Narscis.

 

Na turniru je do sada učestvovalo i nekoliko talentovanih košarkaša iz Srbije i zemlaja Regiona, ali i Italije i Španije, koji su docnije postali seniorski prvotimci uglednih ekipa – Marinković, Glišić, Magdevski, Sulejmanović, Bender, braća Jaramaz, Marineli, Musa, Musić, Mišković, Vojinović....

 

Očekuju se i gosti iz KSS, kao i skauti brojnih ekipa, domaći i strani treneri i novinari.

 

Prve dve godine, 2012. i 2013, turnir je igran kao "Memorijal Luke Stančića", u znak sećanja na trenera koji je Metalac uveo u Prvu savenu ligu SFRJ 1972/73, a potom je uspešno radio i u Bosni, Vojvodini, Kuvajtu, odnosno kao selektor mlađih selekcija reprezentacija Jugoslavije na evropskim i svetskim prvenstvima mladih košarkaša.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 1 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...