Partizan - Igokea (foto: Đorđe Đoković)
Partizan - Igokea (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2017, 20:49

Partizan ostao bez trofeja

č: | fb:

Beogradski Partizan, prošlogodišnji pobednik Međunarodnog juniorskog turnira u košarci, koji je četiri puta osvajao veliki prelazni pehar, večeras je ostao bez šansi da brani trofej posle poraza od Igokee iz Aleksandrovca, kod Banja Luke, sa 65:70 (18:11, 16:22, 17:23, 14:14).

 

Crno beli su bolje počeli ali su momci iz BiH predvođeni Ilićem (23 poena), kadetskim reprezentativcem Srbije, Vukovićem (16) i Cvetićem (18) preokrenuli rezultat i do kraja najzanimljivije utakmice prvog dana turnira nisu dozvolili iznenađenje. Ilić i Vuković su dominirali pod koševima, uz dobar šut za "trojku", a Cvetić i Vasiljević (9) su kontrolisali protok lopte.

 

Kod Partizana efikasniji od ostalih bili su Karapandžić (20) i Jovanović (28).

 

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevska ekipa, sastavljena od kadeta Metalca i Studenta 014, bila je lak zalogaj za Crvenu zvezdu – 31:87 (10:22, 7:25, 11:23, 3:17). Manjak visokih igrača, nedovoljna obučenost, te malo utakmica u ovom sastavu bili su presudni. Što reče neko od starih košarkaških znalaca: "Gubili smo mi i ranije od Zvezde, ali se igralo, nikada nismo bili ovako inferiorni!".

 

U Metalcu, plej Bojan Bogdanović, koji se povremeno skida i za seniorski sastav u KLS, postigao je 11 poena, a svi ostali koji su ulazili u igru, zajedno, 20 poena. Kod crveno belih , Radaković je dao 18, Tomašević 12, Paunović i Pustahija po 11 koševa.

 

Mega, koja je jednom bila pobednik turnira, savladala je Split sa 69:51 (17:9, 14:12, 15:15, 23:15) i pokazala da se u tom klubu, čiji su seniori u ABA ligi i vrhu srpske klupske košarke, dobro radi sa mlađim selekcijama. Splićani, naslednici nekada slavne Jugoplastike, muče muku sa velikim problemima, pre svega finansijskim, pa njihovi "klinci" variraju u kvalitetu od generacije do generacije.

 

U Megi su najefikasniji bili Mehić (12), Cerovina (11) i Islamović (11), a kod Splićana dvocifreni učinak imali su Runjić (10) i Kukuc (11 poena).

 

Olimpija - Spars

Olimpija - Spars (Foto: Đorđe Đoković)

Iako su sarajevski Sparsi na poluvremenu imali prednost (30::26), ljubljanska Olimpija je na kraju zasluženo slavila sa 77:56 (8:10, 18:20, 25:15, 26:11). Odlučila je snažna odbrana "zmajčeka" i njihov presing u drugom poluvremenu. Šćekić sa 22, Nik sa 20 i Gorbachov sa 14 koševa bili su najefikasniji kod Olimpije, a Vojin Ilić (14), sin nekadašnjeg igrača Big Enexa i Metalca, Dragana Ilića, rodom iz Vlasenice (BiH) i Tiganj (12) u ekipi Sparsa.

 

Utakmice su sudili valjevski arbitri Mizdrak, Milovanović, Uskoković, Pantić i Stanić. Najviše gledalaca, oko 400, bilo je na utakmici Metalac-Crvena zvezda.

 

Turnir se nastavlja sutra kvalifikacionim utakmicama za plasman po grupama: Sparsi-Metalac (10.00 sati), Split-Partizan (12.00), Olimpija-Crvena zvezda (14.00), Mega-Igokea (16.00 sati).

 

Otvaranje turnira

Otvaranje turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Dušan Projović

Dušan Projović (Foto: Đorđe Đoković)

Muđunarodni juniorski košarkaški turnir "Valjevo 2017", šesti po redu, otvorili su Saša Simić, pomoćnik valjevskog gradonačelnika i Dušan Projović iz Aleksinca, potpredsednik KSS, koji je uz Grad Valjevo pokrovitelj turnira.

 

 

 

 

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 2 sati 57 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 5 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 2 sati 5 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 3 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 26 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar