Zagrevanje Valjevki i Ubljanki (foto: Kolubarske.rs)
Zagrevanje Valjevki i Ubljanki (foto: Kolubarske.rs)
26.03.2017, 21:55

Derbi pripao Ubljankama

č: | fb:
U derbiju prvenstva Prve B lige u ženskoj odbojci, igran večeras u Valjevu, dobile su Ubljanke sa 3:2 (25:20, 23:25, 25:14, 21:25, 16:14), koje su na taj način sačuvale prvo mesto. Valjevke su osvajanjem boda (za sada) obezbedile drugu poziciju na tabeli, koja takođe vodi u viši rang takmičenja.
 
 
Derbi je odigran u sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama Hale sportova, a uz navijače ŽOK Valjevo, ponajviše je bilo devojčica iz mlađih klupskih selekcija, na tiribnama je bila i grupa Ubljana. Bile su tu i odbojkašice Srbijanke 014 ali i mioničke Ribnice.
 
Devojčice iz mlađih klupskih selekcija

Devojčice iz mlađih klupskih selekcija (Foto: Kolubarske.rs)

 
Ubska odbojkašica jelena Jelić, kao i trener domaće ekipe Danilo Pejović, složili su se u oceni da je derbi opravdao očekivanja, uz puno komplimenata na račun protivničke ekipe. Takođe, ocenili su da je meč odlučio bolji servis, odnosno prijem servisa Ubljanki, dok je Valjevkama trebalo dva seta da igru dovedu na potreban nivo. 
 
 
U petom setu, u taj-brejku, ŽOK Valjevo je vodilo sa 14:11 ali se iskusne Ubljanke nisu predavale i uspele su da izbore pobedonosnih 16:14. Moguće je, tako bar misle valjevski navijači i domaće odbojkašice, na rezultat su direktno uticale pojedine odluke sudijskog para Biljana Milinković - Vladan Prica iz Beograda.
 
 
Ubljanke su iskusnija ekipa, a ton njihovoj igri davale su Mia Vulović, Sonja Karišik, Sanja Jablan i Marina Petrović, koja je i trener ekipe. To su odbojkašice sa superligaškim iskustvom. Uz to, njima se u drugom setu povredila Maja Glišić, koja je igrala i u Crvenoj zvezdi. Pravovremenim izmenama Ubljanke su održavale dominaciju na mreži, dok su u polju bile požrtvovane i "ginule" za svaku loptu. 
 
 
Na drugoj strani, junak je bila Milica Petović, dok je Nikolina Tomić, opterećena servisima gošći, dugo tražila sebe. Na uobičajenom nivou bile su Anđela Stojković i sestre Čelić - Bojana i Katarina. U svakom setu vodila se izjednačela borba osim četvrtom u kojem su gošće "prebile" Valjevke sa 25:14.
 
ŽOK Valjevo

ŽOK Valjevo (Foto: Kolubarske.rs)

 
ŽOK Valjevo: Tomić, Stojković, Petović, Gonzales Tomašević, Pandeva, A. Živković, K. Čelić, Sirovljević, B. Čelić, M. Živković, Mitropvić, Medarević.
 
ŽOK Ub: Lazić, Marković, Drobnjak, Petrović, Nikolić, Kiselčić, Jelić, Karišik, Popović, Vulović, Jablan, Glišić.
 
 
Do kraja prvenstva ostala su tri kola, a Ljižanke će, po svemu sudeći, morati da se zadovolje trećim mesto. Za utehu Spartaku je činjenica da su jedine pobedile Ubljanke (na svom terenu).

Aktuelno