Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.05.2017, 19:54

VŠK 2005 remizirao sa Zvezdom

č: | fb:
U 2. kolu 4. Kupa Srbije "Svetozar Gligorić" u šahu, igranom večeras u Novim Banovcima, VŠK 2005 igrao je 2:2 sa iskusnim sastavom Crvene zvezde. Pobedio je vm Antić, remizirali su vm Lalić i im Ilić, dok je poražen im Maksimović.
 
 
Lalić je podelio poen sa vm Abramovićem posle 10 povučenih poteza, a Ilić je sa fm Vujačićem remizirao u poziciji sa pešakom manje. Antić je protiv vm Đurića zapretio izvođenjem nove dame, dok je Maksimović predao im Veličkoviću u poziciji sa slabijim materijalom.
 
 
U 3. kolu, sutra od 9.30 sati, VŠK 2005 igra sa Starom Pazovom, koja je poražena večeras od prvog favorita Jugovića iz Kaća, kod Novog Sada. Među pretendentima na najviši plasman je i domaći Omladinac iz Novih Banovaca, koji predvode vm Dražić i im Radlovački.
 
 
Sutra po podne igra se 4 kolo, a turnir se završava u nedelju posle pet kola po Švajcarskom sistemu uz učešće 18 ekipa iz Vojvodine i centralne Srbije. Kup Srbije nosi ime vm Svetozara Gligorića (1923-2012), verovatno najboljeg jugoslovenskog šahiste svih vremena.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 9 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 46 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara