Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2017, 17:51

VŠK 2005 treći

č: | fb:
VŠK 2005 je osvojio treće mesto na Kupu Srbije "Svetozar Gligorić", koji je danas završen u Novim Banovcima. Valjevci su pobedili beogradski Napredak sa 2,5:1,5 - ceo poen osvojili su im Maksimović i im Ilić, remizirao je vm Lalić, dok je poražen vm Antić, koji je do danas imao skor 4-4.
 
 
Pobednik je prema očekivanjima prvoligaš Jugović iz Kaća posle današnjih 2:2 sa Crvenom zvezdom (četiri vezana remija), koja ima takođe 11 meč bodova kao i VŠK 2005 ali i pola poena manje osvojena. Drugi je Omladinac iz Novih Banovaca.
 
 
Učestvovaloje 18 ekipa iz Vojvodine i centralne Srbije. Među njima malo je bilo prvoligaša, što podrazumeva i manjak srpskih vrhunskih igrača. Kup takmičenje, iako nosi Gligino ime, od ustanovljenja, ekipama nije zanimljiv kao ekipna prvenstva Srbije raznih nivoa. Tome verovatno doprinosi i manjak novca, a šahisti su profesionalci koji od toga žive.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 14 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 51 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar