Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2017, 12:31

KK Metalac ponovo u Kini

č: | fb:
Sredinom septembra KK Metalac će ponovo na desetodnevnu turneju u Kinu, gde bi sa ekipom Pekinga trebalo da odigra pet utakmica za deset dana. Turneja je "zaslužena" dobrim rezultatima i ostavljenim utiskom na nedavnom boravku u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti. Ovoga puta će, pretpostavljamo, i finansijski efekti biti još povoljniji.
 
 
Metalac je i dalje u fazi formiranja tima za novu sezonu u KLS. Visoki centar Josip Mikulić (24, 215), koji može da igra i kao krilni centar, sa iskustvom igranja u ABA ligi i španskim drugoligaškim ekipama, potpisao je pristupnicu. Angažmanu su najbliži iskusni centar Dragomir Marojević, te igrači koji su bili na probnim treninzima Stević (Kraljevo), Turbić (Bačka Palanka) i grčki košarkaš Konstantinos, koji je igrao za Srem.
 
 
Problem bi mogao da bude eventualni odlazak prvog "pleja" Vasića, koji će za dva - tri dana "prelomiti" da li odlazi ili ostaje u nadi da bi mogao naći klub, koji igra u višem rangu od KLS. U slučaju Vasićevog odlaska bio bi to veliki hendikep za Metalac.
 
 
U stručnom štabu je kondicioni trener Petrović, dok je Kovačević, Valjevac, difovac, dokazani trener u ženskoj vojvođanskoj košarci, preuzeo ekipu Kraljeva u Prvoj ligi Srbije.
 
 

 

OK Srbijanka 014 treća u Splitu

 
 
Pionirke Srbijanke 014, kao najbolje u Srbiji, osvojile su treće mesto na tradicionalnim Sportkim igrama mladih u Splitu (Hrvatska) posle poraza od osiječkog Čepina (Hrvatska) i Radnika iz Bijeljine (BiH) sa po 0:2.
 
Seniorke Srbijanke 014 se pripremaju za Prvu B ligu Srbije pojačane Nikolinom Tomić i Elenom Pandevom iz ŽOK Valjevo, koje je dovelo tehničarku Raković i primača servisa Marisavljević, pa je sada deficitarna pozicija korektora (smečera). Mušku ekipu VA 014, koja ima superligaške ambicije, napustili sutehničar Bobovac i oba libera za koje su pronađena pojačanja van Valjeva. Trener je i dalje Mirko Ristović.
 
 

Vaterpolisti na startu Regionalne B lige sa Kotoranima

 
 
U Regionalnoj B ligi za vaterpoliste, uz srpske klubove Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Šabac, Nais (Niš) i Valjevo, igraće i zagrebački Medvešćak, Zadar, Solaris (Šibenik), te Kataro iz Kotora. Na startu, 7. oktobra, VK Valjevo dočekuje Kataro.
 
Za sada je u planu angažovanje nekoliko mladih igrača uz nadu da iz kluba neće otići niko, ni Luka Gligorijević, koji je bio na pripremama juniorske selekcije Srbije za  SP u Beogradu, a za koga je zainteresovan Partizan sa kojim VK Valjevo ima izvanrednu saradnju. Trener je i dalje Jova Serafimović, stručnjak crno-belih na "privremenom radu" u Valjevu.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 52 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 15 sati 2 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara