Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
27.08.2017, 09:16

Na startu VŠK sa Naftagasom iz Elemira

č: | fb:
U Rumi, 1. septembra, počinje Ekipno prvenstvo Srbije u šahu na kojem titulu osvojenu prošle godine brani VŠK "Sveti Nikolaj".
 
 
Valjevski "sveci" će se ovoga puta, međutim, boriti za opstanak u Prvoj ligi s obzirom na to da su, posle povlačenja dr Boška Đukanovića i dodatnih finansijskih "injekcija", ostali bez šampionske ekipe jer su velemajstori Ivanišević, Markuš, Perunović i Damljanović prešli u druge klubove.
 
 
Ostao je vm Milanović, a uz valjevske irače im Božića i mk Popovića tu su im Goran Arsović, vm Konstantin Lupulesku (Rumunija) i mladi FIDE majstori Velimir Ivić, član Omladinske selekcije Srbije koja je nedavno bila druga na EP u Poljskoj, i Đorđe Radoja. 
 
 
Pretpostavljamo da će raspored po tablama biti: Lupulesku, Milanović, Arsović, Božić, Ivić, Popović (Radoja). Kapiten ekipe je im Milan Božić.
 
 
Favoriti su Sloven iz Rume, Jugović iz Kaća kod Novog Sada, Jelica iz Goračića u Guči i beogrdska Itaka. Još igraju Crvena zvezda, Novosadski ŠK, "Gliga" iz Pančeva, Omladinac (Novi Banovci), Sloga (Kraljevo) i OŠK Paraćin.
 
 
Igra se 11 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 33 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 43 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara